آئین رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب حوزه دفاع مقدس با حضور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان برگزار شد
آئین رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب حوزه دفاع مقدس با حضور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان برگزار شد

آئین رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب حوزه دفاع مقدس با حضور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و نویسندگان کتاب و جمعی از خانواده‌های معظم شهدا در کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) برگزار شد.

به گزارش اختر شرق؛ آئین رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب حوزه دفاع مقدس با حضور حسینعلی یوسفعلی زاده، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ نویسندگان کتاب و جمعی از خانواده‌های معظم شهدا در کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) برگزار شد.

در ابتدا حسینعلی یوسفعلی زاده، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی ضمن تسلیت ایام اربعین و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، مدافعان حرم و سلامت، گفت: خوشبختانه حرکت در مسیر آرمان‌های انقلاب لحظه‌ای دچار رکود و سکون نشده است. ما پرقدرت‌تر از همیشه درراه شهیدان و آرمان‌های امام راحل (ره) در حال حرکت و خدمت هستیم. دفاع و حرکت در بطن آرمان‌های انقلاب همچنان باقی و جاری است.

وی ادبیات را یکی از ظرفیت‌ها و تکنیک‌های اقتدار و اعتدال فرهنگ دانست و تصریح کرد: درواقع ادبیات دفاع از یک تفکر، نشر یک آرمان و اهداف یک مکتب است. ادبیات هنر بیان نیت‌ها است، آنچه به‌عنوان اعتقادات با تکیه‌بر فرهنگ، باورها و یافته‌های دینی، انقلابی و ملی در نظر داریم با تکیه‌بر ادبیات بیان می‌شود.

وی عنوان کرد: این بیان هرچه هنرمندانه‌تر، زیباتر و مزین به آرایه‌های ادبی باشد فراگیرتر و اثرگذاری و تأثیرپذیری بیشتری دارد و در عمق جان مخاطب می‌نشیند. با نگاهی به آثار بزرگان ادبیات فارسی همچون حافظ، فردوسی، نظامی گنجوی، مولوی و … می‌توان به‌سادگی دریافت که با استفاده از ذوق و شوق هنری و ادبی به ترویج و بیان احادیث و آیات الهی پرداخت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی بابیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) دفاع مقدس مایه مباهات و فخر دینی و انقلابی در عصر حاضر است، گفت: اگر ما در مکتوب کردن وقایع هشت سال دفاع مقدس کوتاهی کنیم دشمن به‌جای ما آن را تحریف‌شده و باهدف دوری از آرمان‌های اسلامی و آموزه‌های دینی به جامعه تزریق می‌کند.

وی تصریح کرد: دفاع مقدس جلوه‌گاه سینه ستبر مردانی است که در برابر موجی از نابرابری‌ها در طول هشت سال جنگ تحمیلی مقاومت کردند. نوجوانان و جوانان آن روزگار این حماسه بی‌نظیر را خلق کردند وزنده نگاه‌داشتن یاد و خاطره آنان یکی از وظایف اصلی ما در راستای ادای دین به شهدا است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی بابیان اینکه هنر برای انجام تکلیف و مسئولیت است، گفت: برگزاری این‌چنین مراسمی باعث جلوگیری از کم‌رنگ شدن و فراموشی شهدا و حماسه‌های آن‌ها در این جنگ نابرابر می‌شود. ما اهمیت، ظرافت و عمق کار نویسندگان این حوزه را می‌دانیم و تقاضا داریم که همراه و همگام باهم در این مسیر و برای زنده نگاه‌داشتن یاد شهدا قدم برداریم چراکه طبق فرمایش رهبر انقلاب اسلامی این امر کمتر از شهادت نیست.

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: نگفتن و ننوشتن از مقاومت ملت ایران در دوران دفاع مقدس اجحاف در هشت سال از خود گذشتی مردم این سرزمین است. درواقع آثار این حوزه سندی ماندگار برای آیندگان است.

وی با اشاره به حضور داوطلبانه مردم در دوران دفاع مقدس، تصریح کرد: در کشورهای دیگر برای مشارکت مردم در جنگ از ابزارهایی همچون تطمیع، تبلیغ، تشویق و … استفاده می‌شده است درصورتی‌که حضور مردم تنها به‌واسطه امر امام راحل (ره) و به‌دوراز هرگونه تبلیغ، تنبیه و تطمیع انجام شد و اشتیاق حضور برای دفاع از این مرزوبوم به‌صورت خودجوش در بین جوانان شکل گرفت.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی اظهار کرد: هنرمندان عزیزی که در این حوزه فعالیت دارند درواقع بیانگر و تصویرگر افتخارات مردم ایران در دوران سال دفاع مقدس هستند که در نوع خود بی‌نظیر بوده است. شما هنرمندان درواقع به معرفی حوادث و افرادی می‌پردازید که نقش به سزایی در پیروزی این جنگ ایفا کرده‌اند.

وی بابیان اینکه دفاع ما دفاع مقدس بود، گفت: دوران هشت سال دفاع مقدس، جنگی تحمیلی برای مردمی بود که تازه از وقوع یک انقلاب عظیم برخاسته بودند. برگزاری این قبیل مراسم باعث زنده نگاه‌داشتن یاد و خاطره شهدا است، افرادی که از بطن مردم معمولی برخاسته و تبدیل به اسطوره و الگو برای جامعه شدند.

امیدوارم این نگاه و حرکت نافذ همچنان در مسیر معرفی و ترویج رشادت‌ها و فداکاری‌های جوانان هشت سال دفاع مقدس ادامه داشته باشد.

در ادامه مراسم از پوستر دهمین جشنواره ادبی یوسف و شعر دفاع مقدس در سال ۱۴۰۰ هم‌زمان با آغاز هفته دفاع مقدس و با محوریت تولید داستان کوتاه در حوزه دفاع مقدس رونمایی شد. این جشنواره تا پایان سال جاری پس از دریافت و ارزیابی آثار برگزار می‌شود و در شش‌ماهه دوم سال اقدام به برگزاری مراسم استانی و تقدیر از منتخبین استان، داوری کشوری و مراسم پایانی می‌کند. همچنین از ۳۵ برتر جشنواره داستان کوتاه در هشتمین و نهمین جشنواره جایزه ادبی یوسف و شعر دفاع مقدس در مهروموم‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ با اهدای جوایزی به‌رسم یادبود تقدیر به عمل آمد. شایان‌ذکر است این جشنواره از سال ۱۳۸۵ شروع کار به نموده و تاکنون ۹ دوره از آن برگزارشده است.

در پایان همراه با تقدیر از نویسندگان حاضر در جلسه، از دوره پنج‌جلدی کتاب جان جهان مجموعه خاطرات رزمندگان واحد تعاون در دوران دفاع مقدس بازنویسی و تنظیم اشرف ظریف رمضانی و کتاب‌های بیداد بغداد (مجموعه خاطرات اسارت) اثر بمانعلی اکبری با محوریت، ماه مهاجر (زندگی و خاطرات سردار شهید یوسف براهنی فر) اثر محمد باذلی، گردان ۱۲ نفره (دانش‌آموز شهید مهدی آذربان) اثر محمدعلی خواجوی، چهار فصل مرز (مروری بر زندگی و شهادت مظلومانه مرزداران شهید استان خراسان رضوی) اثر مجتبی بیهقی و چهارماه بعد (زندگی‌نامه داستانی شهید جواد توانگر) اثر سعیده زراعتکار با محوریت هفته دفاع مقدس نیز رونمایی شد.

image_printچاپ مطلب

Visits: 4