عضو هیات علمی گروه سمشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به تمامی زائران پیاده حسینی و رضوی توصیه بر رعایت تمامی نکات ایمنی و تغذیهای داریم.
به گزارش اختر شرق؛ دکتر علیرضا قاسمیطوسی با بیان اینکه در این روزها که راهپیمایی عظیم و میلیونی اربعین حسینی را داریم تاکید بسیار بر رعایت تمامی نکات ایمنی و تغذیهای داریم، خاطرنشان کرد: ما در این روزها با توجه به کاهش دمای هوا در شهرهای مختلف ایران و عراق از جمله مناطق مرزی، بر اسکان در محل ایمن تاکید داریم، تا دچار حادثه نشوند.
دکتر قاسمیطوسی اضافه کرد: مشابه وضعیت فعلی عراق را در ۳ روز پایانی صفر در مشهد داریم و به زائران پیاده رضوی توصیه میکنیم که محلهای ایمن را برای اسکان انتخاب کنند و ازروشن کردن آتش و پیک نیک برای گرم شدن بهخصوص در محلهای مسقف (زائرسرا، خودرو، چادر و غیره) خودداری کنند؛ همچنین به زائران پیاده حسینی و رضوی توصیه میکنیم که از دستکاری سنگهای تلنبار شده در طی مسیر خودداری کنند تا که با نیش مار، عقرب و دیگر گزندهها مواجه نشوند.
وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم دیگر در خصوص مسمویت غذایی بوده و به زائران پیاده حسینی و رضوی توصیه بر مصرف آب و غذای بستهبندیشده داریم و اینکه هر خوراکی و نوشیدنی را نخورند و قبل از مصرف از سالم و بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل نمایند؛ همچنین به خادمان مردم هم بر رعایت تمامی نکات بهداشتی در زمان پخت غذا و تهیه انواع نذورات اعم از خوردنیها و نوشیدنیها تاکید داریم. رئیس اورژانس مسمومان بیمارستان امام رضا (ع) با اشاره به اینکه خدمات حوزه مسمومیتها به گروه سنی زیر ۱۵ سال در بیمارستان اکبر و گروه سنی بالای ۱۵ سال در بیمارستان امام رضا (ع) ارائه میشود، اشاره کرد: ما در بیمارستان امام رضا (ع) با انواع مسمومان مواجه هستیم که به متناسب با وضعیتشان خدماترسانی لازم را به آنان داریم.
دکتر قاسمیطوسی افزود: به خانوادههایی که بیمار مصرف کننده دارو دارند توصیه میکنیم که قرص و شربت را دور از دسترس کودکان قرار دهند، متاسفانه غفلتهای صورت گرفته در این خصوص موجب بروز مشکلات زیادی برای بچهها با توجه به سن کم و بدن ضعیفتر آنان شده است. وی در خصوص علائم مسمومیتها، گفت: علائم مسمومیت غذایی با مشکلات گوارشی اسهال، استفراغ و دل درد و گزشها با زخم و قرمزی پوست و نیز موارد شیمیایی سرگیجه، تنفسی به همراه موارد اشاره شده در مسمومیت غذایی بوده و اگر مشکلی برای کسی پیش آمد باید آن فرد بلافاصله و بدون تاخیر به نزدیکترین اورژانس مراجعه نماید.
عضو هیات علمی گروه سمشناسی و مسمویتهای بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اولین و بهترین اقدام علمی و عملی در زمان مواجه با انواع مسمومیتها مشاوره با مرکز تخصصی مسمومیتها بوده و اگر هم چنین مرکزی نیست بهتر است که با پزشک عمومی مشورت شود، ما معتقدیم که مصرف خودسرانه انواع داروها در تمامی مواقع از جمله موقع مسمومیت نه تنها مفید نیست، بلکه مضر هم هست و باید از هرنوع خوددرمانی جلوگیری شود تا که آن فرد دچار مشکلات حادتر نشود.