دانشجویان همیشه بصیر هستند
دانشجویان همیشه بصیر هستند

رسیدن به یقین اهمیت دارد و یکی از رشته هایی که امروز کاربرد گسترده در جهان پیدا کرده است و نوعی قدرت در کشورهای دارای توجه به این رشته کسب نموده است خبر و رسانه و تولید محتوی در شبکه های خبری یا رسانه های مجازی است و دانشجوی امروز باید در این زمینه احساس تکلیف کند و با تهیه محتوای کافی و متناسب با سنین و ذائقه های متفاوت خوراک فکری جامعه را مهیا کند.

واژه دانشجو، به اندازه کرامت و تقدسش، وسیع و پردامنه است. آن‏قدر پر افق که هرگاه به هر سوى کرانه‏‌اش انگشتى اشاره بریم، نسیمى تازه از معنا مى‏یابیم. دانشجو و دانشگاه از مقدّس‏ترین واژه‏هایی است که می‏توان در فرهنگ اسلامی سراغ گرفت. اسلام دینی است که درس خواندن را فریضه می‏داند و به عالمان اندیشمند مباهات می‏کند و به تقدیس محیط‏های علمی می‏پردازد و لزوم توجه و پاسداری از آن را به همگان گوشزد می‏کند .
بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، رژیم وابسته پهلوی که توانسته بود با کمک اربابان امریکایی بر اریکه قدرت باز گردد، درصدد برآمد تا پایه های حکومت خود را تثبیت کند، اما غافل از اینکه مقاومت مردم بطور کامل از بین نرفته و ایران در اولین فرصت خشم و انزجار خویش را نشان خواهد داد.
نیکسون معاون رئیس جمهور امریکا در سال ۱۳۳۲، راهی ایران گردید. در حقیقت او می آمد تا نتیجه سرمایه گذاری بیست و یک میلیون دلاری را که سازمان جاسوسی امریکا، سیا، در راه کودتا و سرنگونی دولت مصدق هزینه کرده بود، از نزدیک مشاهده کند. ملت در حال افسردگی و از نفاق و تفرقه ای که استبداد توانسته بود در میان او ایجاد کند، ناراحت بود.
رهبری نهضت مقاومت، قصد رساندن صدای اعتراض مردم را به گوش جهانیان داشت و تلاش لندن و واشنگتن را که می خواست با مشروع جلوه دادن رژیم کودتا، امتیازات مورد نظر خود را در محیط آرام بدست آورد، خنثی کند. اجرای این برنامه به عهده کمیته هماهنگی دانشگاه تهران واگذار شده بود.
تظاهرات دانشجویان دانشگاه تهران، به عنوان اعتراض به ورود دنیس رایت، کاردار جدید سفارت انگلیس در ایران، از روز ۱۴ آذر ۱۳۳۲، آغاز گردید.
دانشجویان به عنوان عضو موثر جامعه در آن روز عمل کردند و نشان دادند که علم همراه با عمل می تواند ملت سرافراز و استقلال مردم را تبیین نماید .

امام على علیه‏السلام می ‏فرمایند: «علم بدون عمل، وبال و مزاحمت، و عمل بدون علم نیز گمراهى و انحراف است.» در مکتب اسلام، همان‏قدر که عمل کردن به علم اهمیت دارد، عمل بدون علم نیز نکوهش شده است. علمِ معرفت‌‏آور و بینش‌‏زا به عمل فرد ارزش مى‏‌دهد.
نگاهى دوباره به دو مقوله علم و عمل در عرصه دفاع مقدس، مسائل بسیارى را روشن مى‏کند. دانشجویانى که در دانشگاه دفاع مقدس، تئورى‏هاى خود را به آزمون مى‏‌گذاشتند، افرادى بودند که آگاهانه در مسیر رشد خود گام برمى‏‌داشتند.
مقام معظم رهبرى نیز بر این مدعا مهر تأیید مى‌‏زنند: «هنگامى که به نام دانشجوى شهید مى‏‌رسیم، این یقین در ما پدید مى‏‌آید که پذیرش شهادت و اقدام به جهادى که بدان منتهى شده، از سر خودآگاهى و با اراده روشن‌‏بینانه بوده است و این ارزش عمل را مضاعف مى‏‌کند و بدین دلیل است که دانشجویان شهید که در شمار سرآمدان ایمان و ایثار آگاهانه بوده‏اند، ستارگان همیشه درخشانى هستند که هر جویاى حقیقت مى‏تواند راه خویش را با آنان بیابد».

آنچه باید به آن توجه داشت این است که در علوم تجربی به علم رسیدن اهمیت دارد و در رشته های انسانی که امروز در بسیاری از کشورها جزو اولین علوم است و با احاطه بر علوم انسانی و تولید محتوی گاه باعث احاطه بر دیگر علوم نیز شده است ، رسیدن به یقین اهمیت دارد. یکی از رشته هایی که امروز کاربرد گسترده در جهان پیدا کرده است و نوعی قدرت در کشورهای دارای توجه به این رشته کسب نموده است خبر و رسانه و تولید محتوی در شبکه های خبری یا رسانه های مجازی است، آنچه که به نظر می رسد ما از آن غفلت کرده ایم. دانشجوی امروز باید در این زمینه احساس تکلیف کند ما باید با تهیه محتوای کافی و متناسب با سنین و ذائقه های خودمان خوراک فکری جامعه را مهیا کنیم.

image_printچاپ مطلب