اورژانس ١١۵ مشهد با وقوع زمین لرزه  مجدد در  افغانستان در حالت آماده باش قرار گرفت
اورژانس ١١۵ مشهد با وقوع زمین لرزه  مجدد در  افغانستان در حالت آماده باش قرار گرفت

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اورژانس ١١۵ این دانشگاه با وقوع زمین لرزه افغانستان برای امدادرسانی احتمالی در حالت آماده باش قرار گرفته است.

به گزارش اختر شرق؛ دکتر علی یزدانی گفت؛ حفظ آرامش بسیار مهم است و بسیاری از حوادث وصدمات در زمان فرار از منزل ایجاد می‌شود لذا عموم مردم توجه داشته باشند پس از وقوع زمین لرزه، آرامش خود را حفظ کنند و با اضطراب تصمیم نگیرند و به هیچ عنوان از آسانسور استفاده نکنند و اگر در راه پله هستند و فرصت خارج شدن از راه پله را ندارند روی پاگرد پناه ببرند.

وی با بیان این که از تجمع در کوچه‌ها و خیابان‌ها خودداری کرده و مسیر را برای خودروهای امدادی از جمله آمبولانس و آتش‌نشانی باز نگه دارند و به هیچ عنوان قبل از رسیدن نیروهای امدادی بیمار یا مصدوم را جابه جا نکنند، تصریح کرد: توصیه می‌شود افرادی که دوره کمک‌های اولیه را گذرانده‌اند به نیروهای اورژانس ۱۱۵ در امدادرسانی به مصدومان کمک کنند.

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که چهارچوب در امن نیست و نمی‌تواند از شما در مقابل اشیای پرتاب شده محافظت کند، گفت: لذا توصیه می‌شود در نقاطی امن مانند زیر میز پناه برده و با ۲ دست از سر خود حمایت کرده و از وسایلی مانند لوستر و کمد، دیوارهای کاذب و هرآنچه که احتمال سقوط، شکستن و پرت شدن دارد فاصله گرفته شود.

وی با تاکید بر ایجاد مثلث حیات در هنگام وقوع زمین لرزه گفت: وسایل کوتاه، سنگین و محکم خانه، مانند مبل و تخت، یک مثلث امن برای پناه گرفتن ایجاد می‌کنند و می‌توان کنار آن‌ها پناه گرفت.

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: از نوزادان، کودکان و افراد ناتوان محافظت کنید و نوزادان و اطفال را داخل شکم خود نگه داشته و از سر و گردن آن‌ها محافظت کنید.

دکتر یزدانی در توصیه به دانش‌آموزان در هنگام وقوع زمین لرزه بیان داشت: در هنگام وقوع زمین لرزه دانش آموزان اگر در کلاس درس هستند می‌توانند زیر میز بروند و با دو دست محکم پایه‌های میز را گرفته و یا در گوشه کلاس یا اتاق و زیر ستون‌های اصلی پناه بگیرند و یا اگر در طبقات زیرزمین هستند در مکانی امن جای گرفته و تا پایان لرزش آنجا بمانند.

وی افزود: به دانش آموزان توصیه می‌شود در هنگام زمین لرزه نترسند و آرامش خود را حفظ کنند و از هجوم بردن به سمت درب خروجی خودداری کنند و به راهنمایی‌های معلم خود گوش کنند و به آن‌ها عمل کنند و از آسانسور استفاده نکنند.

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که به دانش آموزان توصیه می‌شود اگر درزمان وقوع زمین لرزه در سالن حضور داشتند، می‌توانند به گوشه سالن و یا زیر ستون‌های اصلی رفته و خود را به دیوار بچسبانند ادامه داد: همچنین اگر در راه پله حضور داشتند با دو دست خود سر را گرفته، بنشینند و خود را به یک سمت پله بکشانند و از بالا یا پایین رفتن از پله‌ها پرهیز کنند.

دکتر یزدانی عنوان کرد: اگر هنگام زمین لرزه در داخل آزمایشگاه، کارگاه و کتابخانه هستند از قفسه‌ها فاصله بگیرند و سریع به زیر میز بروند و پایه‌های میز را محکم نگه دارند و از سرشان محافظت کنند. وی افزود: افرادی که ویلچر دارند یا در کلاس و مکان شلوغ حضور دارند، در هنگام وقوع زمین لرزه از جای خود بلند نشوند و با دستان خود از سر و گردن محافظت کنند.

این مسئول گفت: افرادی که در هنگام وقوع زمین لرزه در خارج از ساختمان هستند، توصیه می‌شود از ساختمان‌ها، دیوارها، پل‌ها، کابل‌ها و تیرهای چراغ برق و درختان فاصله گرفته و در یک نقطه دور از این محل‌ها پناه بگیرند و از ورود به ساختمان‌های تخریب شده خودداری کنند.

یزدانی افزود: اگر در هنگام وقوع زمین لرزه در اتومبیل در حال حرکت هستند ماشین را با احتیاط در محلی امن و دور از ساختمان‌ها، پل‌های هوایی، تیرهای چراغ برق و درختان متوقف کرده و فلاشر را روشن کرده و تا اتمام زمین لرزه در ماشین بمانند.

وی ادامه داد: اگر هنگام وقوع زمین لرزه زیر آوار گیر کردند دهان خود را با پارچه بپوشانند و با تولید صدا از طریق ضربه زدن دیگران را از جای خود باخبر کنند.

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر آمادگی قبلی برای محافظت از خود در هنگام زمین لرزه بیان کرد: نقاط امن خانه و راه خروج را از قبل بررسی کرده و به خانواده خود آموزش دهید.

image_printچاپ مطلب