حضور موثر جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای شاخص نهاد جهاد دانشگاهی
حضور موثر جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای شاخص نهاد جهاد دانشگاهی

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی از حضور موثراین سازمان با ارائه محصولات فناورانه در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای شاخص نهاد جهاد دانشگاهی خبر داد.

به گزارش اخترشرق؛ محمدعلی خلیلی فر معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: از محصولات پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی که در این نمایشگاه ارائه می‌شوند،  پرمیکس جایگزین چربی، رنگهای طبیعی خوراکی و کیک عناب می‌باشند.

از جمله ویژگی های پرمیکس جایگزین چربی کمک به افزایش سطح سلامت عمومی جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان و کمک به تولید غذاهای سالم و پیشگیری از شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی است.

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی دستیابی به دانش فنی تولید رنگ‌های طبیعی برای نخستین بار در کشور را از جمله ویژگی‌های رنگ‌های طبیعی خوراکی برشمرد و بیان کرد: جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضدالتهابی، افزایش سیستم ایمنی بدن و رفع نیازهای وارداتی و کاهش خروج ارز از کشور را از جمله ویژگی‌های رنگ‌های طبیعی خوراکی است.

وی افزود: رنگ‌های طبیعی خوراکی تولید شده در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در اسنک‌ها، فراورده‌های لبنی، محصولات قنادی، ماکارونی و محصولات خمیری کاربرد دارند.

خلیلی فر رفع خستگی، کاهش خطر سرطان و بهبود ایمنی بدن، کاهش استرس و اضطراب، کمک به درمان بی خوابی، بهبود سلامت قلب و عملکرد مغز، ارتقای سلامت دستگاه گوارش، بهبود و استحکام استخوان و کمک به سلامت پوست را از جمله فوائد مصرف روزانه کیک عناب برشمرد و گفت: از  محصولات پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی  که در این نمایشگاه ارائه می‌شوند، سیستم هوپا، رنگهای میکروبی، دم نوش گانودرما و اسپاون می‌باشند. استفاده از پتانسیل زیستی ریزجلبک ها در جذب آلاینده های گازی هوا به منظور تصفیه هوای شهری و کارخانجات از قابلیت سازه هوشمند هوپا (سیستم تصفیه هوا مبتنی بر ریز جلبک) است.

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: از جمله ویژگی های رنگ‌های میکروبی استفاده در صنایع غذایی مانند نوشیدنی، بستنی، خامه، ژله و پاستیل، استفاده در کرم ها بعنوان آنتی اکسیدان و بکارگیری در لوازم آرایشی- بهداشتی است. اسپان مادری از میسیلیوم تازه نژاد قارچ که بر روی دانه های غلات استریل شده تلقیح شده و در شرایط بهینه قارچ رشد می کند تهیه می شود. نژاد می تواند میسلیوم قارچ دکمه ای، قارچ ارینجی شیتاکه، صدفی ،گانودرما و یا دیگر نژادهای قارچ دارویی باشد. ایمپلنت‌های دندانی متخلخل، زخم پوش‌های فومی، سایلنسر و مبدل‌های کاتالیستی پایه فلزینیز از جمله محصولات گروه پژوهش مواد نوین جهاددانشگاهی خراسان رضوی است که در این نمایشگاه ارائه خواهند شد.

خلیلی فر با بیان اینکه بومی سازی ایمپلنت‌های متخلخل برای اولین بار در کشور صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: ایمپلنت‌های متخلخل برای رفع مشکلات بیماران دندانی بسیار مفید محسوب می‌شوند؛ همچنین برای درمان استخوان‌هایی که از استحکام کافی برخوردار نیستند، ایمپلنت‌های متخلخل می‌توانند بسیار بهتر از ایمپلنت‌های معمولی عمل کنند، چراکه دوره درمان با ایمپلنت‌های متخلخل بسیار کوتاه‌تر می‌شود و قطعا رضایت بیشتری نسبت به نوع معمولی آن دارد.

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نچسب بودن و عدم نفوذ پذیری باکتری‌ها به محیط زخم را از جمله ویژگی‌های زخم پوش فومی برشمرد.

وی رفع مشکل تحریم، توانایی کاهش صوت ایستگاه های تقلیل فشار در داخل شهرها مشابه با نمونه های خارجی و اولین تولیدکننده سایلنسرهای داخلی رگولاتور اکسیال درخاورمیانه را از ویژگی های سایلنسر تولید شده در گروه پژوهشی موادنوین جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برشمرد.

به گفته خلیلی‌فر، در راستای کاهش گازهای آلاینده خروجی از خودرو ، مبدل کاتالیزوری پایه فلزی توسط گروه پژوهشی مواد نوین جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ساخته شده است.

image_printچاپ مطلب