اختر شرق از نمونهبرداری محصول خیار توسط محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی جهت بررسی باقیمانده نیترات در این شهرستان با نمونهگیری از پنج مزرعه خبر داد.
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: بهمنظور تولید محصول سالم در شهرستان و با هماهنگی کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور، نمونهبرداری محصول خیار جهت بررسی باقیمانده نیترات از پنج منطقهی بخش مرکزی این شهرستان بر روی محصول خیار انجام شد.
بصیر عطاردی با اشاره به نقش تولید محصولات کشاورزی در سلامت جامعه تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح بررسی و پایش باقیمانده نیترات و فلزات سنگین در محصول خیار از شروع تولید تا زمان عرضه به بازار است. ایشان هدف اصلی این تحقیق را تأثیر استفاده از کودهای نیتراته روی تجمع نیترات در گیاه اعلام کرد و افزود: تحقیق در مزارع کشاورزان و اطلاعات اولیه از مزارع کشاورزان جمعآوریشده است و در این نمونهبرداری که محصول انتخابی خیار است، روش آبیاری در تمام مزارع موردبررسی قرار گرفت و همچنین اطمینان کامل از عدم کاربرد فاضلاب و یا پساب حاصل گردید. عطاردی با اشاره به اینکه یکی از چالشهای اساسی جامعهی امروزی وجود بقایای سموم، آفتکشها و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است تصریح کرد: باید با تولید محصول سالم و افزایش آگاهی مصرفکنندگان نسبت بهسلامت جامعه و محیطزیست اهتمام ورزید.