نشست خبری رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان با اصحاب رسانه، با موضوع تبیین طرح مصلحین و اقدامات صورت گرفته در محل سالن جلسات مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان برگزار شد.
به گزارش اخترشرق؛ حجتالاسلاموالمسلمین مهدوی ارفع، رئیس مرکز اموررسیدگی به مساجد استان گفت: ما سعی کردیم با اینها بهعنوان مقدمات کار، خوب ارتباط بگیریم و آنها را به یک سری برنامهها و نقشه جامعی برای حرکت به سمت تحقق مطالبات و نگاههای مرحوم امام و مقام معظم رهبری باشیم ببریم و این مهم مرتباً در حال بهروزرسانی است.
وی تصریح کرد: مسجد کارکرد اصلی و جدی دارد. یک کارکرد، کارکرد تربیتی است که بخشی از آن در مساجد درگذشته پرداختهشده است. هم تقویت معنوی، هم تقویت اعتقادی و مسائل فرهنگی و بینشی در قالب منبرها و خواند ادعیه و مداحی و…
حجتالاسلاموالمسلمین مهدوی ارفع بیان کرد: از آنطرف هم به برخی مسائل، کمتر پرداختهشده است مانند تربیت اقتصادی و معیشت زندگی و عرصههای دیگر مثل تربیتبدنی و… که شاید بیش از ۲۰ عرصه تربیتی باید در مساجد تقویت شود و علاوه بر اینکه محور فعالیتهای فرهنگی-اجتماعی باشد، باید در توانمندسازی مردم محله و همچنین اصناف و کسبه داخل محل و برگزاری دوره های مختلف آموزشی برای آنها با همکاری نهادها و مراجع بالادستی شان، نیز بتواند موفق و پویا عمل کند و اینگونه از خیلی معضلات اقتصادی و اجتماعی پیشگیری میشود.
وی افزود: باید به رویکرد نهادی نقش مسجد بیشتر بپردازیم که طبق فرمایشات امام و مقام معظم رهبری، مسجد در کنار کارکرد تربیتی، میتواند کارکرد نهادی نیز داشته باشد.
وی با بیان اینکه کارد نهادی یعنی داشتن نقش مستقل در اداره کشور و در واقع یکی از مجموعه های نظام بشود، مطرح کرد: این گفتمان باید تحقق پیدا کند و تثبیت شود و به صورت جدی مطالبه و دنبال شود.
وی ادامه داد: سال گذشته در قالب تفاهمنامه با دادگستری، ۳۵۱ مین شعبه همیاران شوراهای حل اختلاف را در مساجد در مورد برخی پرونده ها ایجاد کرده ایم و یعنی مسجد تبدیل به بخش و نهادی شده است که باری را از دوش نظام اسلامی بر میدارد که در همه عرصه ها، قابل انجام است.
رئیس مرکز اموررسیدگی به مساجد استان خاطر نشان کرد: مورد دیگر؛ ایجاد ۴۰۰ مراکز نیکوکاری، توانمندسازی و کار آفرینی در قالب تفاهم نامه با مجموعه کمیته امداد امام خمینی-ره در سطح استان است و کار آنها، شناسایی سه طیف محرومین و خیرین و متوسط بین خیر و محروم است ,کار دیگر؛ ایجاد بنیاد تربیتی صالحین در قالب تفاهم نامه با اداره کل آموزش و پرورش استان جهت نقش آفرینی در بخش تعلیم و تربیت اسلامی هم اکنون، کارکردهای محتوای مسجد خیلی ضعیف شده است.
وی افزود:در بخش ساختمانی، ساختمانها بیشتر با رویکرد نمازخانهایای ساختهشده است و لذا در نوع مهندسی ساختمانها هم باید مقداری تغییرات اتفاق بیفتند.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدوی ارفع در پایان گفت: در سال گذشته، دو مدرسه مسجد محور را انتخاب کردیم که ذیل آموزشوپرورش، در حال خدمترسانی به جامعه اسلامی هستند؛همچنین ۵۰ مرکز ازدواج آسان برای نو مزدوجیم و فرزند آوری و جمعیت را با اداره کل اوقاف و امور خیریه، ایجاد کردیم.
خبرنگار:امین خضرائی