مصوبات و دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به خراسان رضوی
مصوبات و دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به خراسان رضوی

یعغوبعلی نظری با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به استان گفت: درمجموع ۱۸۳ مصوبه در این سفر تصویب شد که ارزش ریالی این مصوبات ۲۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش اخترشرق؛ یعقوبعلی نظری در نشست خبری با موضوع دستاوردها و مصوبات سفر رئیس‌جمهور به خراسان رضوی اظهار کرد: خدا را شکر طی سه روز سفر رئیس‌جمهور به استان از یک سفر پربرکت در بخش‌های مختلف برخوردار شدیم. استحضار دارید ورود رئیس‌جمهور روز چهارشنبه حدود ساعت ۱۶.۳۰ انجام شد و پس از زیارت حرم مطهر رضوی با خانواده‌های شهدا دیداری داشت و خانواده شهدا مورد تفقد وی قرار گرفتند.

وی افزود: بعد از نماز مغرب جلسه رئیس‌جمهور با علما و روحانیون برگزار شد که این جلسه تا حدود ساعت ۲۲ ادامه داشت. صبح روز بعد هم رئیس‌جمهور به سمت سرخس حرکت کرد و در این شهرستان بازدید از پالایشگاه خانگیران و آغاز به کار رسمی بخش‌های تولیدی تبدبل گوگرد به کود کارخانه‌های آن انجام شد.

وی افزود: موضوع حمل و نقل ریلی بین جمهوری اسلامی و کشورهای آسیای مرکزی اهمیت بالایی دارد که رئیس‌جمهور با حضور در ایستگاه راه‌آهن سرخس که بیشتر کارکرد باری دارد، حضور پیدا کرد و از وضعیت حمل و نقل ریلی مطلع و تصمیماتی اعلام شد که با توجه به در پیش بودن تصویب سرخس به عنوان منطقه آزاد این شهرستان شرایط توسعه در حوزه حمل و نقل ریلی را پیدا خواهد کرد. رئیس‌جمهور پس از دیدار مردمی در مزار شهدا و گفت‌وگو با مردم حدود ساعت ۱۱.۳۰ به مشهد بازگشت و در جلسه شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک علم و فناوری حضور پیدا و ضمن سخنرانی در این جلسه از نمایشگاه دستاوردهای دانش‌بنیان بازدید کرد.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ۵۰ هزار واحد مسکونی در استان با حضور وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: پس از نماز مغرب جلسه شورای اداری برگزار شد و پس از بیان مطالب یک جمع‌بندی کلی صورت گرفت و مصوبات جنبه اداری و رسمی پیدا کرد. پس از جلسه هم نشست رسانه‌ای رئیس جمهور انجام گرفت.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه در مجموع ۱۸۳ مصوبه در این سفر تصویب شد، اضافه کرد: در این سفر ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری تصویب شد و ۱۳۷۹ میلیون دلار هم در بخش ارزی و منابع مالی تصویب شد. همچنین ۳۱ هزار و ۴۴۸ میلیارد تومان هم تسهیلات مصوب شد که قرار است برای فعالیت‌های اقتصادی طی سه سال پرداخت شود و پروژه‌هایی که در ارتباط با این ۱۸۳ مورد است هم به نتیجه خواهد رسید.

نظری افزود: ۵۸ پروژه به ارزش ۱۸ هزار ۴۶۰ میلیارد تومان و ۱۳۷۹ میلیون دلار مربوط به بخش زیربنایی استان است. با این اعتبار تقریبا تمام راه‌های اصلی استان ترمیم خواهد شد. به علاوه این مبلغ صرف مواردی نظیر آب، برق و گازرسانی هم می‌شود.

وی بیان کرد: در حوزه ‌کشاورزی با ۲۱ پروژه ۲۷۳۸ میلیارد تومان اعتبار تصویب شده و در بخش بهداشت و درمان استان نیز ۱۶ پروژه تعیین شده که ۲۱۰۵ میلیارد تومان ارزش ریالی دارد. همچنین در بخش فرهنگی، آموزشی و ورزشی ۲۶۳۷ میلیارد تومان با ۴۲ پروژه تصویب شده است. در بخش صنعت و معدن نیز ۶ پروژه با ۵۰۴ میلیارد تومان اعتبار بعلاوه ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تصویب شده است.

استاندار خراسان رضوی گفت: در بخش رفاه اجتماعی ۳۳ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۲۳ میلیارد تومان به همراه ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ۳۱ میلیارد و ۱۴۸ میلیون تومان هم تسهیلات مصوب شده است. در بخش امنیتی هفت توافق منعقد و به آن ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده‌شده است.

نظری بابیان اینکه علاوه بر این‌ها سه پروژه ویژه نیز در استان تعریف‌شده که محل تأمین منابع ویژه‌ای نیز دارد، ادامه داد: قطار سریع‌السیر تهران و مشهد، آزادراه حرم تا حرم و شهرک فرودگاهی امام رضا (ع) عناوین این پروژه‌های ویژه است که منابع آن‌ نیز از محل‌های ویژه‌ای که در اختیار دولت است، تأمین خواهد شد. این پروژه‌ها صرفاً به خراسان رضوی مربوط نمی‌شود و ملی به‌حساب می‌آید و باهدف تسهیل زیارت برای مردم کشور اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه شهرستان مرزی سرخس ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه دارد، اظهار کرد: در این شهرستان با همکاری آستان قدس کاشت باغات پسته و گردو با استفاده از فناوری‌های دانش‌بنیان آغازشده است. پالایشگاه خانگیران سرخس نیز از دیگر ظرفیت‌های این شهرستان است. در حال حاضر شرکت گاز این شهرستان دنبال فراوری مواد خام است. همچنین سرخس می‌تواند با توجه به دارا بودن امکانات ریلی نقطه اتصال ایران به کشورهای آسیای مرکزی باشد.

مقام عالی دولت در خراسان رضوی بابیان اینکه از پیش از سفر رئیس‌جمهور ما تصمیم به تشکیل قرارگاهی مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان استان گرفته بودیم، گفت: هدف از تشکیل این قرارگاه حل مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان است.

نظری همچنین با اشاره به سفر اخیر خود به تاجیکستان عنوان کرد: افزایش حمل‌ونقل بین ایران و تاجیکستان که آمار آن در گمرک لطف‌آباد موجود است، از همین رفت‌وآمدها ناشی شده است. در تاجیکستان اقبال خوبی نسبت به سرمایه‌گذاری ایرانیان وجود دارد. علاوه بر این مردم تاجیکستان به استفاده از کالاهای ایرانی نیز تمایل دارند. درعین‌حال ترکمنستان به‌عنوان یک کشور گذرگاه بین ایران و تاجیکستان اهمیت بالایی برای دارد که مقدمات افزایش تعاملات با آن نیز با سفر آقای رئیسی به ترکمنستان فراهم‌شده و با توجه به انتخاباتی که اخیراً در این کشور صورت گرفت، منتظریم حاکمیت جدید تثبیت شود تا تعاملات خودمان با ترکمنستان را افزایش دهیم. همچنین لازم است با رعایت ملاحظاتی تعاملات اقتصادی با افغانستان را نیز افزایش دهیم. به‌طورکلی کشورهای آسیای میانه از اهداف اصلی اقتصادی ما به شمار می‌آید.

وی بابیان اینکه ما در تصویب طرح‌ها و پروژه‌های استان نگاه موضوعی به مسائل داریم نه نگاه بخشی اظهار کرد: ما موضوعات را به‌صورت عام می‌بینیم و وظیفه‌داریم استانی و موضوعی به مسائل نگاه کنیم. در خصوص مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان نیز با همین رویکرد عمل شده است؛ بنابراین ما نه صرفاً به مرکز استان توجه کردیم و نه صرفاً به شهرستان‌ها بلکه به‌کل استان به‌صورت موضوعی توجه داشته‌ایم.

استاندار خراسان رضوی در خصوص وضعیت اقبال شهروندان از میزهای خدمت دستگاه‌ها در حاشیه سفر رئیس‌جمهور گفت: تاکنون در سامانه سازد ۵۵ هزار و ۸۸۰ نامه و تماس تلفنی ثبت‌شده است. درخواست کمک‌ مالی برای امرار و معیشت، درخواست وام قرض‌الحسنه، درخواست وام خوداشتغالی و درخواست وام ودیعه مسکن به ترتیب بیشترین فراوانی رابین درخواست‌های مطرح‌شده از سوی مردم داشته است.


خبرنگار: سمانه جعفری

image_printچاپ مطلب