مدیر حوزه علمیه ملاصادق قم: فعالیت فرهنگی باید «مسئله محور» و «دغدغه‌اند» باشد
مدیر حوزه علمیه ملاصادق قم: فعالیت فرهنگی باید «مسئله محور» و «دغدغه‌اند» باشد

مدیر حوزه علمیه ملاصادق قم با تأکید بر اینکه فعالیت فرهنگی باید مسئله محور باشد، گفت: نداشتن مسئله و هدف در زندگی سبب خستگی، بی‌انگیزگی و نارضایتی می‌شود.

به گزارش اختر شرق؛ حجت‌الاسلام مجتبی وافی پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم اختتامیه «نخستین اجلاس سراسری رابطین و روحانیون مدارس صدرا» که در مجتمع ولایت مشهد برگزار شد، بابیان این‌که زیارت کردن یعنی هجرت از حالت‌های گذشته و ایجاد تحول در انسان، اظهار کرد: مسئله‌ای که ما فرهنگیان به آن مبتلا می‌شویم، این است که مسیر ما با کندی و تندی همراه است یعنی گاهی اوقات به دلیل بهره‌های کم از تلاشمان، خسته می‌شویم و دوندگی‌ها را رها می‌کنیم.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد اینکه نوجوانان امروزی کمتر از نوجوانان دفاع مقدس نیستند، گفت: گاهی به هر دلیلی، ناراضی و دچار افت انگیزه می‌شویم و کنار می‌کشیم، دلیل این کار نداشتن مسئله در زندگی است که اگر مسئله فقط کار باشد، حتماً دچار خستگی و بی‌انگیزگی می‌شویم.

این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این‌که باید «مسئله محور» و «دغدغه‌مند» زندگی کنیم، خاطرنشان کرد: چرا سردار سلیمانی نمی‌توانست یکجا متوقف بماند؟ چون برای خود مسئله تعریف کرده و نمی‌توانست پشت میز نشسته یا در ساعت اداری کارش را انجام دهد.

وی بابیان این‌که در زندگی با شبکه‌ای از مسائل روبرو می‌شویم که باید آن‌ها را اولویت‌بندی کنیم، گفت: در فضای مجازی با بچه‌ها صحبت کنید و عمده کاری که در این فضا باید انجام داد این است که تلاش کنید تا فکر آنان به کار بیفتد.

مافی، اولین کار در مواجهه با نوجوانان در مدارس را شناسایی روحیه و حالت آنان دانست و اظهار کرد: اینکه آنان چه علایق، توانایی، مشکلات و مسائلی دارند، حائز اهمیت است زیرا تربیت جمعی اتفاق نمی‌افتد، عمده عملیات تربیتی فردی است به همین دلیل باید بر مبنای شناخت فردی عمل کنید.

وی تصریح کرد: در مدارس صدرا نیروسازی کنید که مقدمه‌اش خودسازی است، با نوجوانان رفیق شوید، بی‌تکلف و خوش‌خلق باشید و به آنان عزت، احترام و شخصیت بدهید، اگر می‌خواهید دنبال کار خلاف نروند، به آنان اعتماد کنید و به‌طور مداوم پیگیر احوالات آنان باشید.

مدیر حوزه علمیه ملاصادق قم خاطرنشان کرد: مربی باید همیشه در حال رشد باشد و با چشمه در ارتباط باشد، باید بداند روحیه کودکان و نوجوانان از انتقال اطلاعات به آنان مهم‌تر این است، اگر جنبه روحی کودکان و نوجوانان در نظر گرفته نشود و فقط به آنان اطلاعات منتقل شود، تبدیل به یک دایره‌المعارف می‌شوند.

وی عنوان کرد: تقویت روحیه پرسشگری و نقادی، دقت و تدبیر در امور پیرامون و افزایش تدبیر و تفکر، از وظایف یک مربی است تا نوجوانی عاقبت‌اندیش تربیت شود؛ اگر نوجوان را عاشق خدا کنید، آن‌وقت به‌راحتی دستورات دین را انجام می‌دهد.

لازم به ذکر است نخستین اجلاس سراسری رابطین استانی مدارس صدرا از ۱۹ تا ۲۱ مهرماه در مشهد برگزار و طی آن سیاست‌های سازمان صدرا مطرح و بررسی شد.

image_printچاپ مطلب