پنجمین جلسه کمیته نظارتی مراکز ترک اعتیاد اجباری و کمپهای تبصره ۲ مشهد در بهزیستی خراسان رضوی تشکیل شد. در این جلسه، آخرین وضعیت مراکز ترک اعتیاد مشهد و استان مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم در خصوص بهداشت، امنیت، تغذیه، بازتوانی و تأمین اعتبارات این مراکز اتخاذ گردید.
پنجمین جلسه کمیته نظارتی مراکز ترک اعتیاد اجباری و کمپهای تبصره ۲ مشهد در بهزیستی خراسان رضوی تشکیل شد. در این جلسه، آخرین وضعیت مراکز ترک اعتیاد مشهد و استان موردبررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم در خصوص بهداشت، امنیت، تغذیه، بازتوانی و تأمین اعتبارات این مراکز اتخاذ گردید.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در حاشیهی این نشست به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر، رایزنی در خصوص تأمین مکان برای افزایش ظرفیت نگهداری از معتادان متجاهر با نهادهای مسئول در جریان است.
دکتر مسعود فیروزی با اشاره به مصوبه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان به ریاست استاندار در خصوص جمعآوری ۴ هزار معتاد متجاهر تا پایان شهریور گفت: باید زیرساختها و اعتبارات لازم برای اجرای این مصوبه فراهم شود که در حال حاضر در خصوص مکان و اعتبارات هنوز مشکلاتی وجود دارد که مسئولان استان در تلاش برای حل این مشکلات هستند.
وی همچنین به گزارش خود به شورای ششم شهر مشهد اشاره کرد و گفت: در این گزارش به اعضای محترم شورا گفته شد که بحث ساماندهی با توانمندسازی متفاوت است و آنچه انجامشده بیشتر ساماندهی بوده و توانمندسازی نیاز به اعتبارات ویژه و بسیار بیشتری دارد که هنوز منابع آن احصا نشده است.
فیروزی اضافه کرد: در جلسه امروز، همچنین موضوع مطالبات پیمانکاران مراکز ماده ۱۶ و تبصره ۲ موردبررسی قرار گرفت و مقرر شد پیگیری برای تأمین اعتبارات از شهرداری و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر انجام شود.
به گفتهی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، در حال حاضر حدود ۴ هزار معتاد متجاهر در ۲۱ مرکز استان ساماندهی شدهاند و در کل این مراکز نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان مطالبات معوق برای پیمانکاران وجود دارد.
وی ادامه داد: بحث انتظامات و امنیت مراکز یکی دیگر از مباحث جلسه بود که بر اساس برآورد نیروی انتظامی تا پایان سال جاری نزدیک به ۴ میلیارد تومان هزینه دارد که هنوز رایزنی برای تأمین منابع این هزینه بین نهادهای متصدی و اعضای شورای هماهنگی ادامه دارد.
به گفتهی این مسئول، مذاکره و مکاتبه با شورای هماهنگی استان، ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت کشور و سازمان بهزیستی برای اتخاذ شیوهی تأمین منابع، زیرساختهای توانمندسازی و ادامهی کار ساماندهی و بازتوانی معتادان متجاهر مشهد و استان، ادامه دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردهای بهزیستی، سی درصد معتادان متجاهر مراکز استان، غیربومی هستند و از سایر استانها به خراسان رضوی آمدهاند.
وی گفت: موضوع ساماندهی و بازتوانی معتادان متجاهر، پیچیدگیها و جوانب مختلفی دارد که امسال با هماهنگی بین دستگاههای مرتبط، وضعیت بسیار بهتری نسبت به گذشته دارد و امیدواریم طی مدت باقیمانده از تابستان به راهکار قطعی، جامع و پایدار برای این بحث دست پیدا کنیم که این پروژهی بزرگ را با موفقیت در استان به پایان برسانیم.