با احداث بخش سیتیاسکن بیمارستان سرخس به همت آستان قدس رضوی، یکی از نیازهای اساسی مردم این شهرستان بهویژه در دوره کرونا رفع شد.
به گزارش اختر شرق؛ حدود ۹۵ درصد از اراضی شهرستان سرخس، موقوفه است و به همین دلیل آستان قدس به محرومیتزدایی از این شهرستان، نگاه ویژهای داشته و دارد.
بر اساس تأکید تولیت آستان قدس رضوی در خصوص بهرهمندی شهرهای دارای اراضی موقوفه از عواید موقوفات، آستان قدس رضوی با نگاه محرومیتزدایی از سرخس، مشارکت اجتماعی و رفع گرههای زندگی مردم بهویژه محرومان، قویتر از گذشته وارد عمل شد.
یکی از مهمترین معضلات شهرستان سرخس با بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، تکمیل نبودن ساختمان بیمارستان لقمان حکیم بود. بیمارستان سرخس فاقد بخش سیتیاسکن بود و این کاستی، در موجهای کرونا بیشازپیش خودش را نشان داد. اهمیت این موضوع و لزوم محرومیتزدایی از این شهرستان باعث شد تا چندی قبل، آستان قدس بخش سیتیاسکن این بیمارستان را تکمیل کند تا شرایط لازم برای نصب دستگاه اهدایی وزارت بهداشت و توسعه خدمت به مردم فراهم شود.
محمدرضا برهمند، نماینده بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی در شهرستان سرخس گفت: این بیمارستان با ظرفیت ۹۶ تخت در فروردین ۱۳۸۷ افتتاح شد اما بخشهای مهمی از آن تکمیل نبود.
مدیر بهرهوری املاک و اراضی موقوفه سرخس ادامه میدهد: یکی از کاستیهای این بیمارستان، نداشتن دستگاه سیتیاسکن بود و بیماران برای استفاده از این دستگاه همهروزه مجبور به اعزام به مشهد و صرف هزینههای فراوان بودند که با پیگیریهای مسئولان شهرستان، دستگاه سیتیاسکن از طرف وزارت بهداشت به شهرستان تخصیص داده شد اما نبود امکانات لازم برای استقرار و راهاندازی بخش سیتیاسکن، امکان خدمترسانی را با مشکل مواجه کرده بود. ازاینرو با موافقت تولیت آستان قدس رضوی، عملیات احداث ساختمان بخش تصویربرداری و سیتیاسکن بیمارستان آغاز شد و حدود سه ماه قبل به بهرهبرداری رسید.
برهمند میگوید: آستان قدس رضوی تاکنون برای راهاندازی بخش مذکور، بیش از ۲۵ میلیارد ریال هزینه کرده که این هزینهها برای تکمیل بخش ساختمانی و همچنین خرید بعضی از تجهیزات بوده است. بخش سیتیاسکن، علاوه بر استفاده درروند درمانی کرونا، در تشخیص بسیاری از بیماریهای دیگر نیز مؤثر است و نبود آن، به یکی از مشکلات اساسی شهرستان تبدیلشده بود.
وی میگوید: آستان قدس رضوی با شناسایی این مشکل اساسی مردم و با توجه به مسئولیت اجتماعی خود، به این موضوع ورود کرد و با موافقت تولیت آستان قدس رضوی بهسرعت عملیات ساختمانی آغاز شد و در زمان مدت کوتاهی، بخش سیتیاسکن بیمارستان لقمان حکیم به بهرهبرداری رسید.
به گفته او، پیشازاین بسیاری از مردم سرخس ناگزیر بودند برای انجام سیتیاسکن به مشهد سفر کنند اما با تکمیل بخش تصویربرداری بیمارستان لقمان حکیم، دیگر نیازی به تحمل این دشواری نیست، ضمن آنکه با کمک آستان قدس در حوزه توزیع خدمات سلامت، از بار سنگین وارده به بیمارستانهای مشهد برای خدمت به بیماران شهرستانی نیز کاسته شده است.
نماینده بنیاد بهرهوری موقوفات در شهرستان سرخس دراینباره میگوید: در پیک کرونا ماهانه دو هزار تصویربرداری در بخش سیتیاسکن این بیمارستان انجام شد و شهروندان سرخس، دیگر این دغدغه را نداشتند که بیماران خود را برای سیتیاسکن به مشهد و یا شهرستان مجاور منتقل کنند.