جلسه شورای هماهنگی کشت پاییزه با حضور ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، معاونت بهبود تولیدات گیاهی، زراعت این سازمان و کلیه همکاران شهرستان در محل این مدیریت برگزار شد.
به گزارش اختر شرق؛ ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بابیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی و بهتبع مدیریت شهرستانها درواقع متولی اصلی تأمین نیاز غذایی مردم است، گفت: در این راستا بدون شک تأمین بهموقع و بهاندازهی این نیاز مهمترین نکته اولویت سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد.
ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در راستای تأمین نیاز غذایی مردم با توجه به شرایط تحریمها علیه کشور عزیزمان گفت: درواقع الگوی کشت نیز چیدمان کشت ما محسوب میشود بهطوریکه در طی ۲۰ سال اخیر دویست هزار و ۷۰۰ هکتار از سطوح کشت زراعی استان کاسته شده است و از این مقدار ۵۶ هزار هکتار آن به کشت زعفران و ۹۶ هزار هکتار آن به کشت پسته و ۲۸ هزار هکتار آن به کشت گیاهان دارویی و ۲۰ هزار هکتار الباقی به کشت محصولات باقی همچون آلو، انگور و شلیل و سیب اختصاصیافته است و این در شرایطی است که از این دویست هزار و ۷۰۰ هکتار نیز ۱۴۳ هزار هکتار آن کاهش از سطوح کشت گندم آبی و جو آبی بوده است.
اورانی با تأکید بر ترویج کشت محصولات استراتژیک نیز بیان کرد: میشود بدون زعفران، پسته زندگی کرد ولی بدون شک زندگی بدون نان که در تمامی دنیا بهعنوان محصول استراتژیک محسوب میشود و بهعنوان غذای اصلی سفره مردم محسوب میشود زندگی کرد.
ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: نباید طوری شود که الگوی کشت در اراضی کشاورزی به هر سمتی جهتگیری کند و از کنترل خارج شود و البته میتوان باسیاست گزاری و ایجاد برنامه نیز کشاورزی را به سمت و سویی برد که اصلیترین اولویت آن کشت و تأمین نیاز غذایی کشور باشد.
ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز تشکیل کمیسیون قیمتگذاری با افراد نخبه کشاورزی کشور اقدام درست و متخصصانه بیان کرد و تصریح کرد: تعیین بهموقع قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و در رأس آن گندم و جو نیز یکی از بزرگترین اقدامات بود که در پی آن ما نیز افزایش سطح زیر کشت این دو محصول را انتظار داریم.
وی پایداری، تجاری بودن و افزایش بهرهوری را سه ضلع توسعه کشاورزی نوین دانست و گفت: با توجه به اینکه اقلیم کشور خشک و نیمهخشک است اگر در سیاست گزاری و برنامهریزی بهصورت علمی و تخصصی کار نکنیم کشور ما در آیندهی نهچندان دور تبدیل به کویر خواهد شد.
ریاست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی رشد عملکرد قابلتوجه در عرصههایی چون بیمه محصولات کشاورزی، مکانیزاسیون و سامانههای نوین آبیاری در دو سال گذشته را نمادی از اراده برای کار کردن و خدمت دانست و عنوان کرد: تا امروز ما هر جا خواستیم و باهم بودیم توانستیم بر موانع و چالشها غلبه کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی مطالبه گری را حق مردم دانست و گفت: رعایت حال اربابرجوع و تکریم حال آنها وظیفهی ماست.
غلامحسین ساربان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این جلسه با اشاره به آغاز کشت پاییزه از بیستم شهریورماه توسط مقام عالی وزارت اظهار کرد: بالغبر ۸۵ درصد کشت پاییزه در استان به ۱۳ شهرستان اختصاص دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ضمن تأکید و همافزایی برکشت پاییزه و الگوی مناسب کشت گفت: ما در استانی زندگی میکنیم که برای مصرف استان نیاز به ۸۱۰ هزار تن گندم برای مصرف انسانی و ۸۴۰ هزار تن جو برای مصرف دام ۵/۸ میلیون تن علوفه برای مصرف دام داریم و این در حالی است که ۴۵ درصد وسعت مزارع استان به کشت غله (گندم و جو آبی و دیم) و حدود ۳۰ درصد از کشاورزان استان نیز گندمکار و جوکار و کلزا کار میباشند.
وی کشت کلزا را یکی از اولویت وزارت جهاد کشاورزی خواند و تصریح کرد: در کنار کشت گندم و جو نیز کلزا را نیز باید در جهت تأمین نیاز مردم و عدم وابستگی به واردات نیز ترویج دهیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تناوب زراعی گندم و جو و کلزا را بسیار مفید و باعث افزایش عملکرد محصول دانست و گفت: تعیین زمان کشت را مهمترین اولویت درکشت کلزا بیان کرد و افزایش ۲۰ درصد افزایش عملکرد گندم بعد از کلزا را تائید کرد.
وی بابیان اینکه در بعضی کشورها کلزا را کاشته و برداشت نمیکنند تا مواد عالی خاک نیز افزایش یابد عنوان کرد: اگر حس اعتماد بین ما و کشاورزان برقرار شود و کشاورزان از گفتههای ما منتفع شوند نیز در سایر امور ازجمله توصیه کشت کلزا نیز تابع گفتههای ما خواهند بود.
علیاکبر قارزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین ضمن ارائه گزارش عملکرد این شهرستان در سال زراعی گذشته نیز خاطرنشان کرد: از تاریخ بیستم شهریورماه همزمان با آغاز کشت پاییزه نیز جلسات مکرر با همکاران و مدیران کشت و صنعت و همچنین اعضای جدید شوراهای شهر و روستا و همچنین دهیاران برگزارشده که مطمئناً شاهد رشد خوبی در سال زراعی جدید خواهیم بود.
خبرنگار:سید حجت الله تزرقی