رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: کنترل بهداشتی اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه انواع گوشت و فرآوردههای خام دامی در اقصی نقاط خراسان رضوی طی ایام محرم و صفر و بهویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت میگیرد.
به گزارش اختر شرق؛ دکتر محمود قربان زاده عنوان کرد: با توجه به وضعیت بیماری کووید ۱۹ و نیز نقش حیاتی و عمدهای که کنترل سلامتی فرآوردههای خام دامی در تأمین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه ایفا مینماید و همچنین افزایش نذورات از سوی خیرین محترم و استفاده از مقادیر زیادی گوشت و فرآوردههای دامی در تهیه غذای نذری بهویژه در این ایام، دامپزشکی بهعنوان ناظر بر بهداشت و سلامت فرآوردههای خام دامی، ضمن افزایش حضور فعال بازرسان و ناظرین بهداشتی، بهمنظور تأمین سلامت عزاداران حسینی، بهطور ویژه با راهاندازی گروههای ثابت و سیار بازرسی نسبت به کنترل کشتار دام در سطح معابر عمومی، کلیه مراکز مرتبط با فرآوردههای خام دامی نظیر؛ آشپزخانهها، رستورانها، هتلها، مراکز عرضه سطح شهر، سردخانهها، مساجد، تکایا، محلهای استقرار هیئتت مذهبی، مؤسسات خیریه، زائرسراها، مامورسراها، ایستگاههای پذیرایی صلواتی بینراهی و … را که تأمینکننده مواد لازم برای هیئت مذهبی و مردم هستند و یا مواد غذایی لازم برای هیئت در آنها تهیه و تأمین میگردد، اقدام خواهد نمود.
دکتر قربان زاده ضمن تأکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در تهیه غذاهای نذری، از کلیه عزاداران، خیرین و مسئولیت هیئت مذهبی درخواست نمود بهمنظور حفظ سلامت شهروندان و عزاداران محترم و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام خصوصاً مباحث مرتبط با بیماری کووید ۱۹، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هرگونه کشتار دام نذری در کشتارگاههای دام و زیر نظر بازرسان دامپزشکی انجامشده و از انجام کشتار دام در معابر عمومی و تکایا و هیئت خودداری نمایند.
وی بیان کرد: قانون سازمان دامپزشکی کشور نیز تصریح میکند که کلیه صاحبان و مسئولان نگهداری دام و کارگاهها و کارخانهها و مراکز تهیه و آماده کردن فرآوردههای خام دامی اعم از اشخاص و مؤسسات و شرکتهای خصوصی و یا دولتی و یا وابسته به دولت و هر نوع شرکت و سازمانی که به نحوی از انحاء به پرورش دام و تهیه و آماده کردن فرآوردههای خام دامی اشتغال دارند، موظف به اجرای دستورالعملهای بهداشتی و قرنطینهای سازمان دامپزشکی کشور میباشند. دکتر قربان زاده از مسئولین هیئت مذهبی نیز خواست تا در تهیه غذا، از گوشت و فرآوردههای خام دامی سالم و بهداشتی استفاده کرده و پروتکلهای بهداشتی را در کلیه مراحل تهیه، نگهداری و امادهسازی این مواد جهت تهیه غذاهای نذری هیئتها دقت لازم را داشته باشند
در پایان، دکتر قربان زاده با اشاره به تجربه موفق دوساله اخیر اداره کل دامپزشکی استان در تدوین و اجرای طرح پذیرش نذر قربانی بهصورت غیرحضوری توسط کشتارگاه صنعتی مشهد در عید سعید قربان، از شهروندان و خصوصاً خیرین مشهدی درخواست کرد جهت کشتار دام نذری خود یا حتی خرید دام نذری و کشتار آن در ایام محرم نیز، بدون نیاز به حضور در میدانها دام یا کشتارگاه، از طرق شماره تلفن:۳۱۳۰۱ و ۳۸۸۰۱۳۹۳ و یا سایت اینترنتی www.mashadmeat.com نسبت به خرید دام زنده و سفارش کشتار آن بهصورت غیرحضوری اقدام نمایند.