مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: یکی از آن عوامل خسارت زا سن گندم است که از آفات درجهیک گندم به شمار میآید و از برگ، ساقه و دانههای گندم و جو وحشی تغذیه میکند، این حشره فقط ۳ ماه از سال در مزارع گندم فعالیت میکند و مدت ۹ ماه از سال را در اماکن زمستانه بهصورت استراحت به سر میبرد.
به گزارش اختر شرق؛ تیمی متشکل از کارشناسان جهاد کشاورزی کاشمر و محقق معین مرکز تحقیقات اماکن تابستان گذران آفت سن گندم را موردبررسی قراردادند.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: گندم گیاهی است که بیش از سایر گیاهان زراعی در سطح جهان کشت میشود و در ایران نیز به دلیل وجود شرایط آب و هوایی متنوع و کشت گسترده گندم عوامل متعدد خسارت زا همهساله این محصول را موردحمله قرار داده و باعث خسارت فراوان از طریق کاهش میزان محصول و پایین آوردن ارزش غذایی آن میشود.
وی ادامه داد: بهمنظور جلوگیری از گسترش و مطالعات در خصوص تغییرات جمعیت سن گندم در مناطق تابستان گذران سن گندم اکیپی متشکل از کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان کاشمر و محقق معین مرکز تحقیقات این آفت را در ارتفاعات روستاهای کوهپایهای شهرستان موردبررسی قراردادند.
مدیر جهاد کشاورزی بیان کرد: پوشش گیاهی منطقه مانند درختان انار، تمشک و نی است که محل تابستان گذران سن گندم به شمار میآید و بیشترین تراکم در محدوده ارتفاعی ۱۱۵۰ الی ۱۲۰۰ متر بالاتر از سطح دریا هست.