افزایش ۳۰ درصدی تسهیلات مکانیزاسیون باغبانی در خراسان رضوی
افزایش ۳۰ درصدی تسهیلات مکانیزاسیون باغبانی در خراسان رضوی

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: خوشبختانه مکانیزاسیون باغبانی در استان علی‌رغم عقب‌ماندگی تاریخی، در سال‌های اخیر مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

به گزارش اختر شرق؛ محمد میری سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه از محل اعتبارات ملی خط نهم مکانیزاسیون کشاورزی بیش از۶۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به بخش باغبانی استان خراسان رضوی با نرخ ترجیحی ۱۵ درصد برای سال ۱۴۰۰ تخصیص داده شده است، عنوان کرد: این تسهیلات نسبت به تخصیص سال گذشته از ۳۰ درصد رشد برخوردار است و با سود ۱۵ درصد، سهم آورده ۲۰ درصد و بازپرداخت پنج‌ساله به بهره برداران پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته نیز بالغ بر۱۵۷ میلیارد ریال تسهیلات برای خرید بیش از یک هزارو ۷۸ فقره ماشین آلات و ادوات باغبانی پرداخت شده است، گفت: توسعه مکانیزاسیون کشاورزی باعث صرفه جویی در منابع آب، کود وسم و سایر نهاده‌های مورد استفاده و کاهش ضایعات کشاورزی می‌شود.

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از مواردی چون آگاهی پایین باغداران در استفاده صحیح از وسایل مکانیکی و فواید آن، گران بودن وسایل و ضعف خدمات پشتیبانی و مشاوره‌ای بعنوان مهمترین مشکلات توسعه مکانیزاسیون در بخش باغبانی نام برد.

میری خاطر نشان کرد: خوشبختانه مکانیزاسیون باغبانی در استان علی‌رغم عقب‌ماندگی تاریخی، در سالهای اخیر مورد توجه ویژه قرار گرفت، این توجه سبب شده تا انواع ادوات باغبانی به طور مطلوبی در کشور تأمین شود بطوریکه در حوزه مبارزه با سرمازدگی و تگرگ توانسته‌ایم بیش از پنج نوع فناوری جدید معرفی و توسعه دهیم، در حال حاضر با تکنولوژی‌های نوین قادر هستیم با تگرگ مبارزه کرده و مشکلات بخش عمده‌ای از باغات را که به‌دلیل سرمازدگی با مشکل روبه‌رو می‌شد، با نصب سامانه‌های ضد سرما و ضد تگرک کاهش دهیم.

وی گفت: توسعه مکانیزاسیون در حوزه گیاهان دارویی و گلخانه‌ها از اولویت‌های ما در سال ۱۴۰۰ بوده و باید سرمایه‌گذاری و توجه ویژه‌ای به این بخش صورت گیرد.

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: در حوزه مکانیزاسیون باغی ماشین‌آلات باغبانی بسیار تکنیک‌بر و گرانقیمت هستند و عموما سرمایه‌گذاری صنایع داخل به سمت تولید ماشین‌آلات باغبانی کمتر رفته است و قطعا در این حوزه هم نیاز به سرمایه‌گذار و هم حمایت داریم، درهمین راستا بالغ بر ۵۰ نوع دستگاه و ادوات مورد نیاز برای نوسازی وتجهیز ناوگان در سال جدید در نظر گرفته شده است.

image_printچاپ مطلب

Visits: 52