افزایش ۱۱ درصدی کشت نشایی در خراسان رضوی
افزایش ۱۱ درصدی کشت نشایی در خراسان رضوی

سرپرست مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: استفاده از نشاء آماده شده داخل سینی از سال ۱۳۸۵ در استان آغاز شده و هرساله سطح آن رو به افزایش است.

به گزارش اختر شرق؛ سرپرست مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان این مطلب اظهار کرد: در حال حاضر بخشی ازسطوح کاشت محصولاتی مانند خربزه، هندوانه، طالبی، خیار، کاهو، گوجه فرنگی و برخی دیگر از محصولات تابستانه با استفاده از این روش کاشته می‌شود.

حمید حاجی نژاد با بیان اینکه سطح استفاده از نشاءآماده داخل سینی در استان حدود ۱۰ هزار هکتار میباشد که نسبت به سال گذشته حدود هزار هکتار (۱۱ درصد) افزایش داشته است، گفت: کاهش مصرف آب، کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای خاکزی، کاهش مصرف سموم دفع آفات، کاهش مصرف بذر، کاهش هزینه‌های وجین و تنک کردن محصول، افزایش یکنواختی در رشد بوته‌ها و افزایش عملکرد محصول و رشد مناسب و یکنواخت بوته‌ها را می‌توان بعنوان بخشی از مزایای کشت نشایی نام برد.

سرپرست مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: همچنین افزایش عملکرد به دلیل افزایش عمر بوته‌ها، افزایش عملکرد کشت پاییزه به دلیل کاهش مصرف آب درکشت بهاره، ، یکنواختی میوه و افزایش بازار پسندی، امکان تولید محصول نوبرانه و استفاده از مزایای بازار نوبرانه محصولات بهاره و امکان استفاده از دستگاه‌های نشاء کار مکانیزه (که خود باعث یکنواختی در کشت میشود)، ازمزایای دیگر کشت نشایی است.

حاجی نژاد در پایان خاطرنشان کرد: دلیل افزایش عمر بوته توسعه ریشه‌ها بخصوص ریشه‌های موئین می‌باشد.

image_printچاپ مطلب

Visits: 4