افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۰۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کاشمر
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۰۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کاشمر
آئین نیروگاه خورشیدی 3 مگاواتی و نیز عملیات اجرایی احداث نیروگاه خورشیدی با حضور معاون وزیر، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در کاشمر برگزار شد.

به گزارش اخترشرق؛ یک مجموعه بزرگ تولیدی در بخش کشاورزی کاشمر که تاکنون موفق به احداث نخستین نیروگاه ۲۰۰ کیلوواتی کشور و راه اندازی فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۲ مگاواتی با ظرفیت ۱.۸ مگاوات شده بود، امروز فاز دوم این نیروگاه را با ظرفیت ۳ مگاوات با حضور معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر، مدیرعامل برق منطقه ای خراسان، مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی، تعدادی از مدیران صنعت برق کشور، امام جمعه، فرماندار و جمعی از مسئولان کاشمر در فاصله ۱۸ کیلومتری این شهر افتتاح شد.

سرپرست فرمانداری کاشمر در این مراسم با اذعان به اینکه تنها راه تحقق رشد ۸ درصدی مدنظر در برنامه هفتم توسعه رفع مشکلات و موانع پیشرو و فراهم کردن زیرساخت‌ها و استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری برای اشتغال به عنوان شعار سال است، گفت: یکی از زیرساختهای اصلی و مشکلات جدی که برخی از تولیدکنندگان با آن مواجه هستند بحث تأمین انرژی به ویژه انرژی برق است، لذا تأمین این زیرساخت می‌تواند فرصتی برای سرمایه‌گذاری باشد تا در کنار کمک به رفع مشکلات سایر واحدهای تولیدی بتواند بستری جدید برای اشتغال و تولید فراهم کند.
سیدمهدی عصمتی با بیان اینکه با ایجاد شرایط ناترازی برق و اعلام دولت برای ورود بخش خصوصی به حوزه تأمین برق، خوشبختانه اتفاقات خوبی در کاشمر رقم خورده است، افزود: در این زمینه زیرساختها در سطح شهرستان در حال آماده شدن است و تا کنون نیز تعدادی از شرکتها برای اجرای پروژه ها وارد شهرستان شدند.
وی با اذعان به اینکه بیشترین اقتصاد شهرستان مربوط به حوزه کشاورزی است و قطعی برق چاه موتورهای کشاورزی خسارت زیادی به محصولات کشاورزی وارد می کند، ابراز داشت: در این راستا با برنامه ریزی انجام شده و تشویق کشاورزان به احداث و نصب نیروگاه های خورشیدی برای تأمین برق چاه موتورهای کشاورزی اتفاقات خوبی رقم خورده است به طوری که از مجموع ۱۳۴ حلقه چاه کشاورزی تاکنون برای ۳۲ حلقه قرارداد نصب نیروگاه خورشیدی منعقد شده و ۲۱ حلقه نیز با حمایت بنیاد علوی وارد مدار شدند.
سرپرست فرمانداری کاشمر با اشاره به اینکه تا کنون ۱۳ مجوز در حوزه سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های خورشیدی در کاشمر با ظرفیت ۳۲۵ مگاوات صادر شده است، خاطر نشان کرد: با افتتاح نیروگاه ۳ مگاواتی امروز ظرفیت تولید برق در دو نیروگاه سرمایه گذاری بخش خصوصی به ۸ مگاوات می‌رسد.
وی به صدور مجوز سه نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی برای مجموعه‌های بخش خصوصی در این شهرستان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه زیرساخت احداث نیروگاه خورشیدی حداقل با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات وجود داریم، بتوانیم با بهره گیری از پتانسیل بتوانیم کاشمر را به شهرک انرژی در سطح استان و کشور تبدیل کنیم.
مدیرعامل زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ صالح کاشمر در این مراسم با اشاره به اقدامات و تلاش‌های انجام شده در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: نبود برق، وزش باد شدید و قطع آب همواره برای تولید به ویژه در بخش کشاورزی یک تهدید است لذا برای اینکه از این خسارتها در امان باشیم، چاره ای نداریم که با برنامه ریزی و تأمین زیرساختها از ضرر و زیان ناشی از این تهدیدات جلوگیری کرد.
قدیر صالحی با بیان اینکه علیرغم همه سنگ اندازی‌ها، مخالفت‌ها و کارشکنی‌هایی که در مسیر راه داشتیم، موفق به کسب تجربه‌های ارزشمندی در حوزه تولید شدیم، ابراز داشت: خوشبختانه با فراز و نشیب هایی که در حوزه انرژی تجدید پذیر و احداث نیروگاه های خورشیدی با آن مواجه بودیم، تجارب ارزشمندی کسب کرده‌ایم و از اینرو بسیاری از اقدامات اجرایی و فنی احداث نیروگاه خورشیدی را با استفاده از توان و پتانسیل نیروهای بومی انجام می دهیم.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از روند شکل‌گیری از این مجموعه تولیدی به فراز و نشیب های پیشرو طی ۴۴ سال فعالیت در این عرصه اشاره کرد و گفت: با وجود همه مشکلات و ناملایمات توانسته‌ایم زنجیره وحلقه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ را طوری طراحی و احداث کنیم که بتوانیم با حجم کمی و کیفی تولیدات از رقبا عقب نمانیم.
این تولیدکننده کاشمری با بیان اینکه معتقدیم استفاده از تکنولوژی و حرکت در مسیر توسعه نقش مهم و اثرگذاری در افزایش راندمان تولید به لحاظ کمیت و کیفیت دارد ابراز داشت: در حال حاضر سالن جدید کشتارگاه صنعتی طیور که در مجاورت کشتارگاه قدیمی کاشمر در دست احداث است با دارا بودن ۹ هزار متر زیربنا و تجهیزات به روز و مدرن جزو برترین کشتارگاه‌های کشور خواهد بود.
صالحی با اذعان به اینکه در حال حاضر بیش از ۶۷۰ نیروی بیمه شده در بخش های مختلف این زنجیره تولیدی مشغول به کار هستند، یادآور شد: در مسیر توسعه و پیشرفت مجموعه همواره نگاهمان حفظ نیروی انسانی موجود و فراهم کردن زمینه برای اشتغال جدید، جذب و بکارگیری نیروی انسانی بوده است.
وی به فعالیت گاوداری ۵۰۰ رأسی، مرغداری ۱۲۰ هزار قطعه‌ای مرغ مادر، واحد ۵۰۰ هزار قطعه‌ای پرورش پولت، واحد۲۵۰ هزاری مرغ تخم گذار و واحدهای پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی، مجتمع کارخانجات خوراک دام، طیور، ابزیان، مراکز جمع آوری شیر و ۱۲ فروشگاه مستقیم عرضه کننده محصولات تولیدی مجموعه در سطح شهرستانهای خراسان رضوی و کشتارگاه صنعتی طیور را از واحدهای زیرمجموعه زنجیره عنوان کرد و ابراز داشت: علاوه بر فراهم کردن تمامی زیرساخت‌ها از جمله راه دسترسی، آسفالت، برق، آب و گاز در سطح ۳۰۰ هکتار ز مجموعه در حوزه انجام مسئولیت‌های اجتماعی نیز گام‌های مثبتی نیز برداشته‌ایم.

image_printچاپ مطلب