اجرای طرح جمع‌آوری مالچ‌های پلاستیکی در سطح ۱۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی جوین
اجرای طرح جمع‌آوری مالچ‌های پلاستیکی در سطح ۱۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی جوین

مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: طرح جمع‌آوری مالچ‌های پلاستیکی و تیپ‌های آبیاری باهدف ترویج حفاظت از خاک در سطح ۱۸۰۰ هکتار در شهرستان جوین عملیاتی شد.

به گزارش اختر شرق؛ علی‌اکبر قارزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با اشاره به اهمیت حفاظت از خاک به‌عنوان عضو اصلی و لاینفک تولید محصولات کشاورزی است، عنوان کرد: بهره‌گیری از پلاستیک درکشت محصولات جالیزی، سبزی و صیفی‌جات به دلیل داشتن مزایای کوتاه‌مدت ازجمله بهبود عملکرد، تولید بیشتر و صرفه‌جویی در آب در سال‌های اخیر در مزارع کشاورزی شهرستان جوین رواج یافته اما این شیوه کشت می‌تواند در کنار برخی منفعت‌ها به معضلی جدی برای محیط‌زیست و کشاورزی شهرستان تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه شهرستان جوین بالغ‌بر ۱۲ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی داشته نیز ترویج فرهنگ جمع‌آوری ضایعات، مالچ‌ها و تیپ‌های پلاستیکی در پایان فصل زراعی بسیار بااهمیت هست، گفت: به لطف خدا و با همکاری کشاورزان شهرستان طرح جمع‌آوری مالچ و تیپ‌های پلاستیکی در سطح ۱۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جوین محقق و عملیاتی شد.

قارزی با اشاره به اینکه افزایش تولید و صرفه‌جویی در مصرف آب را تا حدودی می‌توان با روش‌های دیگر ازجمله استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و ایجاد گلخانه جبران کرد، تصریح کرد: استفاده از پالچ ها و پلاستیک‌ها در کشاورزی تنها به‌شرط جمع‌آوری آن‌ها در پایان فصل زراعی امکان‌پذیر می‌باشد چون رهاسازی پلاستیک درکشت نایلونی صدمات جبران‌ناپذیری به آب‌وخاک وارد می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی جوین خاطرنشان کرد در شهرستان جوین استفاده از پلاستیک درکشت محصولاتی همچون هندوانه، گوجه‌فرنگی، پیاز استفاده کاربردی دارد، به‌طوری‌که نشا پیاز را در ابتدا در خزانه‌های مسقف با پلاستیک به مرحله ریشه‌زایی رسانده و بعد به زمین اصلی وارد می‌کنند.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین در پایان خطاب به کشاورزان، گفت: درخواست ما از کشاورزان این است که در پایان فصل برداشت محصول خود نسبت به جمع‌آوری تون‌های پلاستیکی خود اقدام کنند تا از آلودگی خاک جلوگیری شود.

خبرنگار: سید حجت‌الله تزرقی

image_printچاپ مطلب