۳۹۳ شغل پایدار در ۱۵ روستای شهرستان تایباد ایجاد شده است
۳۹۳ شغل پایدار در ۱۵ روستای شهرستان تایباد ایجاد شده است

نماینده بنیاد برکت، معین اقتصادی شهرستان تایباد در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال تایباد گفت: از شهریور ماه ۹۸ تا امروز، حدود ۳۹۳ شغل پایدار در قالب ۱۵۷ طرح توسط بنیاد برکت در ۱۵ روستای شهرستان ایجاد شده است.

به گزارش اختر شرق؛ محسن سیاح؛ فرماندار شهرستان تایباد در دومین جلسه کارگروه اشتغال شهرستان با محوریت ارائه گزارش عملکرد بنیاد برکت، معین اقتصادی تایباد، گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره یکی از یادگارهای ارزشمند بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران است که باعث خیر و برکت در گوشه گوشه کشور ما، بویژه شهرستان تایباد شده است.

 بنیاد برکت و ستاد اجرایی طرح و برنامه های ارزشمندی در شهرستان دنبال کردند که از جمله احداث بزرگترین پروژه کشت و صنعت و دام سنگین استان خراسان رضوی در قالب شرکت مدبر کشت توس و همچنین طرح هایی که بنیاد برکت به عنوان معین اقتصادی شهرستان دنبال می کند‌.

وی با اشاره به افزایش تعداد معین های اقتصادی تایباد در آخرین بروزرسانی به ۱۷ معین، اظهار کرد: الگوی مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی، انسجام و همدلی خوبی در بین ارکان نظام ایجاد کرده است و می تواند زمینه را برای تحقق شعار سال فراهم کند.

طرح هایی‌ که به همت بنیاد برکت به عنوان معین اقتصادی اجرا شده است، طرح هایی مهندسی با فرایند های کارشناسی شده است که ۱۲ مرحله دارد و یک الگوی موفقی است که در شهرستان ایجاد فضای کسب و کار کرده است و همچنین باعث تثبیت و ماندگاری روستایی ها در روستاها و توسعه عدالت در شهرستان می شود.

رئیس کارگروه اشتغال شهرستان گفت: برخی معین های اقتصادی در حوزه ایجاد صندوق های خرد روستایی فعالیت هایی داشتند، اما باید وضعیت تمام صندوق ها بررسی شود و یک سامانه جامع در این خصوص در شهرستان ایجاد شود، با تجمیع این صندوق ها و همچنین حمایت بنیاد برکت می توان انرژی مضاعفی به حوزه اشتغال شهرستان تزریق کرد.

وی افزود: برای تحقق شعار سال، باید تسهیل گری کرد و به فرایند های سازمانی سرعت داد و انتظار داریم مدیران استانی، اختیارات بیشتری به شهرستان تفویض کنند تا بتوانیم با توجه به شعار سال، به تحقق آن برسیم.

در ابتدای این جلسه نیز، دکتر توانا نماینده بنیاد برکت، معین اقتصادی شهرستان تایباد در گزارشی از عملکرد ۹ ماهه این معین اقتصادی، اظهار کرد: از شهریور ۹۸ تا کنون ۱۵ روستای حاجی آباد، قومی، فیض آباد، کشکک، محسن آباد، پلبند، بهلول آباد، خیابان، پساوه، جوزقان، استای، سمنگان ارزنچه علیا و سفلی در دو بخش مرکزی و میان ولایت شهرستان تایباد مورد مطالعه دقیق قرار گرفت و در مجموع ۳۲۳ طرح بر اساس ظرفیت ها و توان موجود در روستاها ایجاد گردید که از این میزان ۲۹۳ طرح به مرحله استقرار شغل رسیده است. از این تعداد طرح ۱۵۷ طرح مستقر شده و تسهیلات آن واریز شده است که حدود ۳۹۳ شغل جدید ایجاد شده است.

وی افزود: از برنامه های ما در سال ۹۹ مطالعه شش روستای جدید است که بزودی انجام خواهد شد و همچنین در سه ماهه ابتدایی سال جدید نیز ۱۶۷ طرح معرفی به بانک شده است که با واریز تسهیلات آنها استقرار خواهند یافت، پیش بینی ما ۲۵۰ طرح برای سال جدید با هدف بنیاد برکت محرومیت زدایی است.

توانا در خصوص عملکرد کلی بنیاد برکت در تایباد به تفکیک بخش های شهرستان گفت: تا کنون ۴۷ طرح در بخش مرکزی و ۱۱۰ طرح در بخش میان ولایت شهرستان تایباد اجرا شده است که از این تعداد ۵۲ طرح خدماتی و فنی بوده است که بیشترین جامعه آماری را داشته است. همچنین ۳۸ طرح دام سبک، ۱۹ طرح تولیدی پوشاک، ۱۲ طرح پرورش شترمرغ، ۱۲ طرح نیز در‌ حوزه دام سنگین و تعدادی طرح های دیگر در حوزه های مختلف بصورت خرد فعال و ایجاد شغل شده است.

نماینده معین اقتصادی شهرستان تایباد ادامه داد: تا کنون ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در شهرستان تعیین تکلیف شده است که بیش از چهار میلیارد پرداخت شده و حدود شش میلیارد تومان دیگر در مرحله معرفی به بانک قرار دارد.

توانا در خصوص پیش بینی طرح های سال جاری معین اقتصادی شهرستان گفت: ۱۱۰ طرح دیگر سهمیه شهرستان باقی مانده است که با عنایت فرماندار‌ تایباد به شش روستای دیگر بطور مساوی در دو بخش شهرستان بصورت شناور اختصاص خواهد یافت، هرچند اولویت ما رعایت مساوات در روستاها است، اما هیچ‌ منعی در جذب طرح ها در روستاهای با ظرفیت بالاتر نیست و هر روستایی می تواند نسبت به ظرفیتی که دارد، نسبت به جذب طرح ها اقدام کنند.

خبرنگار: علی بهمنی

image_printچاپ مطلب