کشت چغندرقند پاییزه، محصولی استراتژیک، اقتصادی و تأمینکننده علوفه موردنیاز دام

به گزارش اختر شرق؛ مدیر جهاد کشاورزی جوین از چغندرقند پاییزه بهعنوان محصولی راهبردی، اقتصادی و بهبود کننده وضعیت فیزیکی و شیمیایی خاک و همچنین راهی برای تأمین علوفه نام برد.
علیاکبر قارزی با اشاره به اینکه رشد روزافزون جمعیت، استفادهی صحیح
از منابع آب موجود را طلب میکند افزود: توجه به اینکه بدون آب نهتنها کشاورزی بلکه
زندگی بشریت به خطر میافتد لیکن استفاده بهینه از منابع آب و استفاده از تجهیزات نوین
و رعایت تناوب زراعی مهمترین راههای جلوگیری از به هدر رفتن آن محسوب میشود.
مریم حمیدی راد، مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین
با اشاره به اینکه كشاورزی و بخشهای مربوط به این حوزه، اولین رده اشتغال، اقتصاد
و تولید را در شهرستان جوین شامل میشود و محور توسعه شهرستان در بخش کشاورزی بناشده
است افزود: کشت چغندر پاییزه با توجه به کاهش بیش از 80 درصدی مصرف آب و راندمان بالا
در تولید نیز بهعنوان شاخصترین کشاورزی پایدار عنوان میشود.
حمیدی راد با اشاره به اینکه اواسط مهرماه چغندر پاییزه کشت میشود و
در اواسط تیرماه آماده برداشت است افزود: یخزدگی و بولتینگ بهعنوان دو چالش مهم کشت
پاییزه چغندر است که اگر بخواهیم از سرما فرار کنیم باید کشت را زود انجام دهیم که
هنگام فرارسیدن سرما گیاه رشد کرده و مقابل سرما مقاوم شده باشد، اما در صورت اجرای
این کار بولتینگ اتفاق میافتد.
وی در ادامه 10 الی 25 مهرماه را تاریخ مناسب کشت عنوان کرد و گفت: چنانچه در این بازه چغندرقند کشت شود، میتواند به مرحله چهارتا 6 برگی برسد که در مقابل سرما مقاوم است، ضمن اینکه در این بازه نسبت به بولتینگ نیز مقاوم میشود، اما در صورت رعایت نکردن این بازه زمانی و دیرتر انجام شدن آن مشکل سرماهای زیر صفر درجه و یخزدگی راداریم.
خبرنگار: سید حجت الله تزرقی