کاهش چشمگیر استفاده از کود‌های فسفاته و پتاس در جوین
کاهش چشمگیر استفاده از کود‌های فسفاته و پتاس در جوین

معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین از کاهش شدید استفاده از کود‌های شیمیایی توسط کشاورزان در اراضی کشاورزی خبر داد.

به گزارش اختر شرق؛ عبداله آرین، معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین با بیان اینکه افزایش قیمت کود پتاسه و فسفاته مصرف این نوع کودها را در اراضی کشاورزی این شهرستان کاهش داده است در حالیکه استفاده از آن برای تقویت خاک امری ضروری است.

وی با بیان اینکه برخی از مواد غذایی خاک در مرور زمان و کشت‌های پی در پی کاهش می‌یابد و تقویت خاک با انواع کود شیمیایی و بیولوژیکی امری الزامی است، اظهار کرد: کشاورزان در سال زراعی گذشته از انواع کود پتاسه و فسفاته به علت افزایش قیمت کمتر مصرف کردند که توصیه می‌کنیم امسال در برنامه کاری کشت و کار خود قرار دهند.

آرین بیان کرد: کشت‌های مداوم باعث کاهش عناصر غذایی در خاک خواهد شد که به نوعی غنی کردن خاک الزام است که کشاورزان باید توصیه‌های کارشناسان را در این حوزه جدی بگیرند.

معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی جوین، کمبود نقدینگی را یکی از علت‌های استفاده کم از انواع نهاده‌های کشاورزی از جمله کود در این شهرستان محسوب کرد و گفت: باید برای تامین امنیت غذایی، افزایش تولیدات محصولات کشاورزی و تامین عناصر غذایی در خاک باید طبق استاندارد‌ها از انواع کود‌های شیمیایی برای تولید محصولات کشاورزی استفاده شود.

آرین خاطرنشان کرد: بنابر توصیه کارشناسان، میانگین مصرف انواع کود برای زمین‌های آبی ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم و زمین‌های دیم ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار است که این میزان بسته به شرایط زمین در مناطق مختلف، میزان بارش و بذر مصرفی مقداری کم یا زیاد می‌شود.

معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی جوین، مهمترین نتیجه نامطلوب فقر غذایی خاک را کاهش عملکرد در واحد سط دانست و افزود: ۱۵ تا ۲۰ درصد نیاز کودی بخش کشاورزی انواع فسفاته و پتاسه در بر می‌گیرد و ۸۰ تا ۸۵ درصد دیگر کود مورد نیاز این حوزه به کود اوره اختصاص دارد.

خبرنگار: سید حجت الله تزرقی

image_printچاپ مطلب