همایش همصدا با خانوادههای اوتیسم به همت انجمن حمایت از کودکان شهرستان قوچان و با حضور دکتر برخی معاون مدیرکل آموزشوپرورش استثنایی استان خراسان رضوی و مسئولین قوچان در مدرسه خمسه گرجستانی با حضور خانوادههای کودکان اوتیسم این شهرستان برگزار شد.
همایش همصدا با خانوادههای اوتیسم به همت انجمن حمایت از کودکان شهرستان قوچان و با حضور دکتر برجی معاون مدیرکل آموزشوپرورش استثنایی استان خراسان رضوی، مسئولین قوچان و جمعی از خانوادههای کودکان اوتیسم در محل مدرسه خمسه گرجستانی این شهرستان برگزار شد.
اکرم خلیلی رئیس انجمن حمایت از کودکان شهرستان قوچان در این مراسم در گفتگو با خبرنگار اختر شرق، عنوان کرد: هدف از برگزاری این همایش پیگیری مطالبه خانوادههای اوتیسم برای تأسیس یک مدرسه مخصوص کودکان اوتیسم در قوچان است.
رئیس انجمن حمایت از کودکان قوچان بابیان اینکه آمار بیماران مبتلابه طیفهای خفیف و شدید بیماری اوتیسم رو به افزایش است، تصریح کرد: سایر معلولیتها که به خاطر غربالگریها و تشخیصهای قبل از زایمان رو به کاهش هستند اما اوتیسم به دلیل اینکه نشانههایش تا قبل از سهسالگی قابلتشخیص و رؤیت برای حتی خانوادهها نیست آمار ابتلا به این بیماری رو به افزایش است.
خلیلی با اشاره به اینکه علل و درمان این بیماری در حال حاضر ناشناخته است و تنها راهحلی برای این کودکان آموزش و توانبخشی است تا به یک زندگی مستقل و خودکفا برساند، عنوان کرد: دارو نیز برای این کودکان انجام میشود اما دارودرمانی صرفاً نشانههای بچهها و علائمی مثل بیقراری، حرکات کلیشهای و تکراری را کاهش میدهد تا بچهها بتوانند آموزش پذیر شوند.
رئیس انجمن حمایت از کودکان قوچان آموزش و توانبخشی را اصل مهم و ضروری برای این کودکان دانست و اظهار کرد: این امکانات را در شهرستانها کم داریم؛ شهر مشهد به دلیل اینکه مرکز استان است و دومین کلانشهر کشور است تعداد زیادی کار درمان متخصص، مراکز مخصوص اوتیسم زیر نظر بهزیستی داریم و مدارس زیر نظر استثنایی داریم اما در شهرستانها متأسفانه تا به امروز اتفاقات کمی افتاده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در نیشابور، سبزوار و تربتحیدریه این مدارس تأسیسشده و قوچان نیز با توجه به آمار بالایی که وجود دارد این مطالبه را دارد.
خلیلی بابیان این مطلب که انجمن حمایت از کودکان این شهرستان طی یک بررسیهایی که از طریق بهزیستی، آموزشوپرورش، مراکز بهداشت و مطبهای خصوصی انجام داده است تعداد ۳۷ خانواده را در شهرستان شناسایی کرده است، تصریح کرد: این ۳۷ خانواده را یک سازمان مردمنهاد توانست پیدا کند که اگر مرجعی پیدا شود که برای این بچهها آموزش دهد و امکانات در اختیارشان قرار دهد آمار بیشتری شناسایی میشود.
وی ادامه داد: بسیاری از این بچهها به دلیل اینکه خانواده نمیخواهد عنوان کند که کودکش مشکل دارد پنهان نگهداشته میشوند با ایجاد چنین مدرسهای خانوادهها به این سمت میآیند که آموزش و امکانات بگیرند و مطمئناً به نفع خانواده خواهد بود.
رئیس انجمن حمایت از کودکان قوچان در خصوص دغدغه ها و مشکلات این بیماری گفت: خانوادههای بیماران اوتیسمی مجبورند خودشان در طول تمام شبانهروز از کودکشان نگهداری کنند و بنابراین وقت آزاد و آسایش کمتری دارند و بهمراتب استرس و اضطراب بیشتری را نسبت به بقیه معلولیتها تجربه میکنند.
خلیلی بابیان اینکه همایش همصدا با خانوادههای اوتیسم یک روز شاد را برای خانوادههای اوتیسم به وجود آورد، تصریح کرد: این همایش با همکاری اداره ورزش و جوانان و هیئت بازیهای بومی برگزار شد و همچنین در طول مدتزمانی که برای خانوادهها سخنرانی داشتیم مکان مجزایی را برای کودکان فراهم و امکانات دیگری همچون تئاتر کودک، موسیقی کودک، بازیدرمانی اجرا شد و در پایان این مراسم نیز به تمام کودکان چه عادی و اوتیسم با جوایزی از آنها تقدیر کردیم.