رئیس دانشگاه صنعتی قوچان: تا سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۰۰ عضو هیئت‌علمی را در این دانشگاه جذب می‌کنیم
رئیس دانشگاه صنعتی قوچان: تا سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۰۰ عضو هیئت‌علمی را در این دانشگاه جذب می‌کنیم

بهشتی بابیان اینکه طبق سند راهبردی دانشگاه صنعتی قوچان مجاز هستیم تا سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۰۰ عضو هیئت‌علمی را در دانشگاه جذب کنیم، خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ تعداد ۳۸ عضو هیئت‌علمی داشتیم و در حال حاضر ۸۰ عضو هیئت‌علمی داریم و تا سه سال آینده این عدد به ۱۰۰ عضو خواهد رسید.

بهشتی بابیان اینکه طبق سند راهبردی دانشگاه صنعتی قوچان مجاز هستیم تا سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۰۰ عضو هیئت‌علمی را در دانشگاه جذب کنیم، خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ تعداد ۳۸ عضو هیئت‌علمی داشتیم و در حال حاضر ۸۰ عضو هیئت‌علمی داریم و تا سه سال آینده این عدد به ۱۰۰ عضو خواهد رسید.

به گزارش اختر شرق؛ دکتر علی‌اصغر بهشتی رئیس دانشگاه صنعتی قوچان در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه طی دوره‌ای شاهد گسترش بی‌رویه دانشگاه آموزش عالی بودیم که این امر آسیب زیادی به بخش آموزش عالی زد، عنوان کرد: در شرایطی دانشگاه صنعتی قوچان توانست در بخش‌های مختلف موفق باشد که سیاست‌ها در وزارت علوم کاملاً سخت‌گیرانه، اصولی و انقباضی در گسترش‌های فیزیکی در محیط‌های دانشگاهی بود.

بهشتی خاطرنشان کرد: با تهیه سند آمایش آموزش عالی از گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها جلوگیری شد اما خوشبختانه این شهر با پتانسیل و شرایط ویژه نه‌تنها در این سیاست‌های انقباضی آسیب ندید بلکه یکی از بهترین ارگان‌ها در شهرستان‌ها و استان‌ها بوده است.

رئیس دانشگاه صنعتی قوچان بابیان این مطلب که در بخش فضاهای آموزشی و کمک‌آموزشی سازمان برنامه‌وبودجه نگاهش بر این بود که آموزش عالی به‌ویژه در شهرهای کوچک دیگر نیاز به گسترش ندارد اما در همین شرایط زیرساخت‌های این دانشگاه دونیم برابر شد، تصریح کرد: در بخش کمک‌آموزشی به‌ویژه کارگاهی و آزمایشگاهی بیش از سه برابر گسترش فضا داشته‌ایم؛ سال‌ها بود که در بخش تسهیلات تکمیلی هیچ محدودیتی در وزارت علوم نبود و همه دانشگاه‌ها معمولاً رشته‌هایی را جذب می‌کردند که حتی استاد آن رشته را نداشتند اما از سال ۹۳ شرایط دشوار شد اما در همین شرایط بدون اینکه دانشیار داشته باشیم چهار رشته ارشد به دانشگاه جذب کردیم و تنها دلیلی که وزارت علوم برای این موضوع قانع شد وجود اساتید توانمند بودند که جایگزین آن قید و شرط شدند.

وی ادامه داد: سال گذشته سند راهبردی دانشگاه صنعتی قوچان در هیئت‌امنا مصوب شد و بر اساس همین سند راهبردی در آینده جذب اعضا هیئت‌علمی، جذب نیرو کارمندی و همچنین تقاضا برای رشته‌های جدید و دانشجویان بیشتر را عیناً بر اساس سند راهبردی پیش خواهیم برد.

بهشتی بابیان اینکه مجاز هستیم تا سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۰۰ عضو هیئت‌علمی را در دانشگاه جذب کنیم، خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ تعداد ۳۸ عضو هیئت‌علمی داشتیم و در حال حاضر ۸۰ عضو هیئت‌علمی داریم و تا سه سال آینده این عدد به ۱۰۰ عضو خواهد رسید.

وی ادامه داد: همچنین در چهار رشته کارشناسی و چهار رشته کارشناسی ارشد تا سال ۱۴۰۱ مجاز هستیم تقاضایمان را به وزارت علوم ارسال کنیم تا طی مراحل آیین‌نامه‌ای بتوانیم رشته جدید بیاوریم.

رئیس دانشگاه صنعتی قوچان با اشاره به اینکه یکی از این معیارهایی که دانشگاه‌ها با یکدیگر رقابت می‌کنند کارهای پژوهشی و مقالات معتبر بین‌المللی است، گفت: رشد مقالات معتبر بین‌المللی سال ۹۲ تعداد ۱۷ مقاله بود و امسال ۹۲ مقاله توسط اساتید چاپ‌شده است. یکی دیگر از معیارهای جدای از بحث تعداد مقالات، میزان استقبال جامعه از مقالات است که در این خصوص هم رشد چشم‌گیر بوده که در سال ۲۰۱۳ فقط ۱۱ ارجاع داشتیم اما در سال ۲۰۱۸ حدود ۷۰ به مقالات دانشگاه ارجاع داده‌شده که این عدد تا آخر ۲۰۱۹ به‌مراتب بیشتر از سال‌های گذشته خواهد بود.

وی ادامه داد: در خصوص شاخص‌ تعداد ارجاعات به هر مقاله در سال ۲۰۱۲، میانگین این دانشگاه چهار بوده و در حال حاضر ۲۴ است که نسبت به دانشگاه‌های نوپا که شرایط این دانشگاه رادارند شرایط بهتری داریم.

رئیس دانشگاه صنعتی قوچان بابیان این مطلب که رویکرد این دانشگاه در راستای تأمین نیاز جامعه در سال‌های آینده در بخش آموزش فارغ‌التحصیلان متمرکز است، تصریح کرد: در بخش پژوهش شرایط مناسب است و اساتید توانمندی‌های خاص خودشان رادارند اما عمده مشکل ما در بخش آموزش است؛ فارغ‌التحصیلانی که وارد جامعه می‌شوند توانایی لازم را ندارند.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های سطح دنیا آن‌قدر اعتباردارند که دانشجویانشان در دانشگاه مهارت هم‌کسب کند اما در دانشگاه صنعتی قوچان در حد وسع خودمان سعی کرده‌ایم که دانشجویان علاوه بر مباحث درسی، با ایجاد کالج دانشگاه و برگزاری اردوهای ویژه با بخش صنعت در استان‌های مختلف، مهارت آفرینی را هم یاد بگیرند.

image_printچاپ مطلب