مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: ۵۱ درصد از مصرف برق استان در اوج بار تابستان متعلق به بخش کشاورزی است که حدود ۱۰ هزار مشترک را شامل میشود.
به گزارش اختر شرق؛ محسن ذبیحی در نشست خبری مشترک مدیران عامل شرکتهای صنعت برق استان خراسان رضوی با اصحاب رسانه، عنوان کرد: میانگین قیمت هر کیلووات ساعت برق در حوزه کشاورزی ۳۲۰ ریال است و تولید یک کیلووات ساعت برق معادل تصفیه ۱۳۰ لیتر آب دریا و تبدیل آن به آب شیرین است و با یک کیلووات ساعت برق میتوان برق مورد نیاز یک ساعت اتاق عمل را تامین کرد.
وی ادامه داد: هم اینک دو هزار و ۲۰۰ حلقه چاه یا مشترک کشاورزی در خراسان رضوی اضافه دیماند به میزان حدود ۵۰ مگاوات برق دارند به این معنا که برای برداشت آب بیش از حد مجاز برق مصرف میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: این در حالی است که به عنوان مثال همه مشترکان صنعتی، خانگی، کشاورزی و تجاری شهرستان گناباد در اوج مصرف ۴۰ مگاوات برق مصرف میکنند لذا انتظار میرود در زمان اوج بار امسال مشترکان کشاورزی در حد مجاز از سفرههای آب زیرزمینی برداشت کنند.
ذبیحی با بیان اینکه با جلب همکاری بیش از پیش مشترکان بویژه در حوزه کشاورزی بتوان مدیریت صحیح در حوزه اضطراری بار، تعرفهها و جلوگیری از وقفه در امر توزیع داشت، تصریح کرد: این استان از نظر نصب نیروگاههای تجدیدپذیر بویژه در حوزه پنلهای خورشیدی با فاصله اندک بعد از کرمان رتبه دوم را در کشور دارد که امیدواریم با اقداماتی که از سال قبل شروع شده و همکاری بانکها و سازمان بسیج امسال با نصب نیروگاههای بیشتر به رتبه نخست کشور دست یابیم.
وی به مقایسه قیمت فروش برق در برابر نرخ خرید تضمینی برق تولیدی از محل نیروگاههای تجدیدپذیر پرداخت و گفت: محدودیتهای موجود و قیمت زیاد تمام شده نیروگاههای تجدیدپذیر، مانع از رشد سرمایهگذاری در این حوزه شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در پایان خاطرنشان کرد: با این حال از افرادی که آماده سرمایهگذاری در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر هستند حمایت کرده و در کمترین زمان ممکن با حداکثر مساعدت به تولیدکنندگان در این زمینه یاری میکنیم.