استان خراسان رضوی قطب تولید مواد غذایی و بهداشتی کشور محسوب می‌شود

به گزارش اختر شرق؛ دکتر علی اصغر اسماعیل
زاده ضمن تبریک روز جهانی غذا با اشاره به اینکه ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا نامگذاری گردیده
و هرساله فائو پیام و شعاری جهت این روز اعلام میدارد و «آینده ما در گرو اقدامات امروز
است. حذف گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ امکان پذیراست» شعار روز جهانی غذا در سال ۲۰۲۰ توسط این
سازمان نامگذاری گردیده است، عنوان کرد: غذا از ابتدایی‌ترین نیازهای انسانی و بلکه
تمام موجودات زنده است. پیشرفت‌های شگفت انسان در عرصه صنعت و کشاورزی، جهت پاسخ به
همین غریزه ساده و ابتدایی است. در مواد غذایی که روزانه مصرف می‌کنیم، هزاران خاصیت
دارویی وجود داشته که می‌تواند در درمان و پیش گیری از بیماری‌ها مؤثر باشد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
معاونت غذا و دارو دانشگاه، اظهار کرد: بهداشت مواد غذایی، مسئله بسیار قابل توجهی
در علم تغذیه به شمار می‌آید. در کنار نوع استفاده و چگونگی بهره گیری از مواد غذایی،
رعایت بهداشت در مصرف و نگهداری غذا نیز اهمیت خاصی دارد. از مهم‌ترین اقدامات بهداشتی
هر جامعه دست‌یابی به موفقیت‌هایی در زمینه بهداشت تغذیه است. تأمین مواد غذایی سالم
و متناسب، برنامه ریزی برای بهبود وضع تغذیه، آموزش‌های لازم در زمینه مسائل غذایی
و پیش گیری از سوء تغذیه، اموری هستند که نقش تعیین کننده‌ای در بهداشت فردی و اجتماعی
و سلامت افراد جامعه دارند.

وی خاطر نشان کرد: همه‌ساله توسط کشورهای
مختلف در این روز مراسمات و کنفراسی‌های ویژه‌ای برگزار و در باب امنیت و ایمنی مواد
غذایی مقالات متعددی منتشر می‌گردد. یکی از نکات قابل توجه در این باب‌عدم تعادل و
برخورداری اقشار مختلف جوامع در دسترسی به مواد غذایی کافی و سالم است بنحوی که عده‌ای
از مصرف زیادی و بیش از حد مواد غذایی رنج می‌برند و متعاقب آن دچار بیماریهای متعدد
شده در حالیکه میلیون‌ها انسان در کشورهای مختلف به حداقل غذای لازم دسترسی نداشته
و با فقر غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند.

دکتر اسماعیل زاده بیان کرد: از آنجا که
تأمین سلامت آحاد جامعه اصلی‌ترین رسالت وزارت بهداشت و درمان وآموزش پزشکی است، مدیریت
نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد
نیز با بهره گیری از توانمندی مدیران و کارشناسان متعهد، کارآمد و استفاده از ابزارهای
قانونی و فناوری‌های نوین، احترام به ارزش‌ها و باورهای دینی و اعتقادی جامعه به منظور
جلب رضایت ارباب رجوع در راستای تحقق هدف مذکور انجام وظیفه می‌نماید.

وی ادامه داد: گستردگی واحدهای تولیدی تحت
پوشش این مدیریت، تنوع اقلام تولیدی از یکسو و الزام آشنایی با تکنولوژی‌های نوین و
مخاطرات تولید و عرضه محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سبب شده تا این مدیریت
نهایت تلاش خود را جهت آگاهی عموم تولید کنندگان و مصرف کنندگان به منظور تولید و مصرف
اقلام سالم معمول دارد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
معاونت غذا و دارو دانشگاه ضمن تقدیر و تشکر از کلیه فعالان عرصه تولید و بسته‌بندی
مواد غذایی و بهداشتی استان، عنوان کرد: استان خراسان رضوی، قطب تولید مواد غذایی و
بهداشتی در کشور می‌باشد به گونه‌ای که در حال حاضر تعداد ۱۱۹۶ کارخانه و کارگاه تولید
و فرآوری و بسته‌بندی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای مجوز بوده و در این استان فعالیت می‌نمایند.

دکتر اسماعیل زاده در پایان خاطرنشان کرد:
در سال‌های گذشته به بهانه روز جهانی غذا در مراسم ویژه‌ای از تولیدکنندگان و مسئولین
فنی واحدهای تولیدی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و فعالان این عرصه تقدیر و تشکر می‌گردید
ولی در سال ۱۳۹۹ به علت شیوع ویروس کرونا این مهم بصورت حضوری میسر نگردید.