مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: کشت نشایی پیاز به صورت نشایی در سطح حدود ۱۰۰ هکتار در شهرستان جوین آغاز شد.
به گزارش اختر شرق؛ علی اکبر قارزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با بیان اینکه کشت پیاز در شهرستان جوین آغاز شده است و حدود ۱۰۰ آن نیز به روش نشایی در مزارع کشت میشود، عنوان کرد: کاشت پیاز بصورت نشایی علاوه بر کاهش مصرف آب و نهادههای مورد نیاز نیز باعث افزایش بهره وری منابع آب و خاک نیز خواهد شد.
قارزی با اشاره به اینکه سطح ابلاغی کشت پیاز برای شهرستان ۱۸۰ هکتار اعلام شده، گفت: پیش بینی میشود کشت این محصول با توجه بالا بودن میانگین برداشت در هر هکتار به حدود ۲۰۰ هکتار برسد.
مدیر جهاد کشاورزی جوین با اشاره به اینکه کشت پیاز به دو روش مستقیم و نشایی در این شهرستان انجام میشود، تصریح کرد: در کشت مستقیم بذر پیاز در فصل پاییز و زمستان در زمین کشت میشود ولی در کشت به روش نشایی نیز بذر در اسفند ماه در خزانه کشت میشود و بعد از جوانه زدن و رسیدن به مرحله سه برگی در اردیبهشت ماه، پیاز را وارد زمین اصلی میکنند.
قارزی با بیان اینکه در روش کشت مرسوم که بصورت کشت مستقیم بذر است، کشاورزان با محدودیتهای زیادی روبه رو هستند، خاطرنشان کرد: افزایش کیفیت محصول، کاهش مصرف آب، افزایش سطح زیر کشت، کاهش مصرف سموم و استفاده همزمان از روشهای نوین آبیاری در کشاورزی از مهمترین مزایای کشت نشایی است.
خبرنگار: سید حجت الله تزرقی