رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربتحیدریه گفت: با مشارکت مالکان و بخش خصوصی جداره سازی و نماسازی سنتی مغازههای واقع در بافت تاریخی این شهر آغاز شد.
به گزارش اختر شرق؛ علی محمدی با اعلام این خبر عنوان کرد: با هماهنگی صورت گرفته نماسازی در ابنیه و مکانهای تاریخی و سنتی که دارای مالکیت خصوصی است و در طی سالیان گذشته نماهای آنها به دلایل مختلف تخریب یا تغییر نما دادهاند، در اولویت قرار دارد، نماسازی سنتی بناهای جدید به منظور ایجاد هماهنگی با بافت های تاریخی در اولویت بعدی قرار دارد.
محمدی با اشاره به اینکه ارائه الگویی مناسب و هماهنگ با بافت تاریخی هم میتواند روح زمان حال را القا کند و هم باعث ساماندهی نماهای شهری در بافتهای تاریخی شود، عنوان کرد: در داخل بافت تاریخی تربت بیش از ۶۰ اثر تاریخی شناسایی شده وجود دارد که بیشتر با مالکیت شخصی و وقفی است و تعداد ۱۷ اثر در فهرست آثار ملی ثبت و پرونده بقیه آثار شاخص در دست اقدام است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربتحیدریه تصریح کرد: یکی از موضوعات که گریبانگیر شهرهای امروز شده است، ناهمخوانی نماهای جدید در مناطق مجاور با بافت های تاریخی است، امروره ساخت و سازهای جدید و ناهماهنگ، باعث بروز بینظمی و اغشاش در نمای خیابانهای تاریخی شده است، چون معماری امروز ما نیز در آینده بخشی از تاریخ شهرها را تشکیل خواهد داد.