وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نظام ارتباطات از نظام ارتباطات محلی بهنظام ارتباطات فرامحلی توسعه پیداکرده اگر بخواهیم در قفس جغرافیا بمانیم جنگ رسانهای یا حتی تبادل رسانهای را هم باختیم ما باید بهطرف نظام ارتباطاتی فرامحلی حرکت کنیم البته این بدان معنا نیست که ما مسئلههای محلیمان را نبینیم.
به گزارش اختر شرق؛ عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم آیین اختتامیه چهارمین جشنواره رسانهای ابوذر استان خراسان رضوی بابیان اینکه رسانه رکن مقوم توسعهی استان است و اگر استان در برنامهریزیهای خودش از رسانهها بهخوبی استفاده کند مسیر توسعهی استانی و منطقهای هموارتر میشود، گفت: جایگاه فضای رسانهای در استان خراسان هم به اعتبار قدمت و شرایطی که تداوم دارد تا امروز جایگاه رفیع و مهم و اثرگذار دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان این مطلب که در حال حاضر گسترهی اینترنت در همهی شهرها وجود دارد و در روستاها ۶۶ درصد و در جادهها ۵۸ درصد است، عنوان کرد: ایران رتبه ۱۵ در برخورداری از تلفن همراه را دارد و در ثبت دامنه جزء چهار کشور برتر جهانیم.
صالحی بابیان این مطلب که هم آمار جهانی و هم آمار ملی نکتههایی را به ما علامت میدهند که بهتبع جریان رسانهای ما که میخواهد در جهت منافع ملی حرکت کند نمیتواند این علائم کلی را نادیده بگیرد، عنوان کرد: نظام ارتباطات از نظام ارتباطات محلی بهنظام ارتباطات فرامحلی توسعه پیداکرده اگر بخواهیم در قفس جغرافیا بمانیم جنگ رسانهای یا حتی تبادل رسانهای را هم باختیم ما باید بهطرف نظام ارتباطاتی فرامحلی حرکت کنیم البته این بدان معنا نیست که ما مسئلههای محلیمان را نبینیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه نظام رسانهای از تک رسانهای به چندرسانهای حرکت کرد و نقش صوت و تصویر بسیار مهم بود، مطرح کرد: نظام رسانهای از مخاطب محور به کاربر محور و از یک قالب یکسویه به ارتباط دوسویه اما باقاعدهی آنسو و نه اینسو در حال حرکت است و ما باید این را به رسمیت بشناسیم و مدیریت کنیم.
صالحی خاطرنشان کرد: ما شاهد جنگ روانی جدی رسانهای علیه انقلاب و کشور هستیم البته در طول ۴۰ سال همیشه در جنگ رسانهای بودیم و تفاوت انقلاب ایران با سایر انقلابها در این است که انقلابی صرفاً معطوف به درون نبود بلکه معطوف به رشد توسعهی درون و هم نگاه و علامتی به بیرون که این راه را میتوان رفت و همین موجب شده انقلاب ما مورد کینهی دشمنان قرار گیرد.
وی افزود: این جنگ رسانهای جنگ واقعی ست و سهمگینتر از جنگ اقتصادی به این دلیل که تأثیراتش نامرئی ست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: در تحلیل محتوایی که در سال ۹۷ از ۳۰ شبکه ماهوارهای فارسیزبان راجع به موضوعاتشان صورت گرفت این بود که حدود ۵۳ درصد منفی، ۲۱.۵ دوپهلو، ۲۵.۳ خنثی یعنی بیش از ۷۵ درصد با نگاههای منفی و دوپهلو به باطنش منفی ست علیه انقلاب ایران حرکت کردهاند.
صالحی در پایان بابیان این مطلب که در تحلیل آنچه شبکههای ماهوارهای دارند انجام میدهند به سه نکته، تخریب وحدت، تخریب مشارکت ملی و ایجاد ناامیدی نسبت به آینده، میرسیم، گفت: رهبری در گام دوم انقلاب فرمودند پیش از همهچیز نخستین توصیهی من امید و نگاه خوشبینانه به آینده است بدون این کلید اساسی همهی قفلها، هیچ گامی نمیتوان برداشت.
خبرنگار: امیرحسین علی پور