برنامه «شب احمد محمود» همزمان با سالروز تولد نویسنده به همت انجمن داستان سیمرغ نیشابور با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در محل کتابکده امید و اندیشه این شهرستان برگزار شد.
زهره محقق مدیر انجمن داستان سیمرغ نیشابور در حاشیه برنامه شب احمد محمود در گفتگو با خبرنگار اختر شرق با اشاره به اینکه این انجمن داستان هر سهشنبه داستانهای کوتاه اعضای انجمن و داستانهای کوتاه ایران و جهان را بررسی و بهنقد و بررسی داستانها میپردازد، عنوان کرد: این جلسه به مناسبت تولد احمد محمود اختصاص داده شد به داستان «شهر کوچک ما» که از آثار جناب احمد محمود هست.
وی خاطرنشان کرد: احمد محمود در چهارم دیماه ۱۳۱۰ از پدر و مادری دزفولی در اهواز به دنیا آمد اما ایشان داستاننویسی را در سال ۱۳۳۳ آغاز کرد و در آغاز کار نویسندگیاش زندگی مردمان کارگر و جنوب را مطالعه کرد و در زندگی خود بارهها و بارها شغلهای مختلف را تجربه کرد.
مدیر انجمن داستان سیمرغ نیشابور بابیان اینکه، محمود نخستین داستانهایش را در سال ۱۳۳۳ و سال ۱۳۳۶ در مجلاتی همچون «امید ایران» به چاپ رساند، تصریح کرد: این نویسنده گرفتار سیاست شد و این امر به دلیل ورودش به دانشگاه افسریه در کودتای ۱۸ مرداد ۱۳۳۲ محقق شد و جزء آن ۱۳ نفری بود که حاضر نشد توبهنامه رو امضا کند و در همان زمان در زندان دچار بیماری ریوی شد.
محقق خاطرنشان کرد: اولین داستان محمود در سال ۱۳۳۳ به نام «صبح» همزمان با مشغول شدنش در کارگاههای تولید برای کسب درآمد بود که همین مشغول شدن به کارگاههای صنعتی برای وی فرصتی شد برای آشنایی رودررو با جامعه و مردم کوچه و بازار که باعث خلق شخصیتهای مختلفی در رمان همسایهها شد.
مدیر انجمن داستان سیمرغ نیشابور با اشاره به اینکه مهمترین علت مرگ محمود مشکلات تنفسی بود که در زندان دچارش شد و درنهایت در ۱۲ مهرماه ۱۳۸۱ در سن ۷۱ سالگی منجر به فوت ایشان شد، عنوان کرد: از آثار احمد محمود میتوان به همسایهها، داستان یک شهر، زمین سوخته، دیدار، مدار صفر درجه، زمین سوخته، درخت انجیر معابد و مجموعه داستانهای کوتاه دیگر به چاپ رسیده، اشاره کرد.
محقق در پایان گفت: مهمانان ویژه این جلسه استاد نوروز و خانم محمدی از انجمن کتاب و آقای ملاجردی از اساتید زبان هستند.
خبرنگار: یونس خدادوست