تولید برنجی در خراسان رضوی که شهره جهانی دارد
تولید برنجی در خراسان رضوی که شهره جهانی دارد

مدیر جهاد کشاورزی کلات با اشاره به اینکه برنج نوع صدری بلند این شهرستان بسیار مرغوب با عطر و طعم خاص شهره جهانی دارد، تصریح کرد: برداشت برنج از شالیزارهای شهرستان حدود ۳ تن در هکتار است.

به گزارش اختر شرق؛ جعفر خالقی با بیان اینکه شهرستان کلات رتبه اول تولید برنج خراسان رضوی را دارد، اظهار کرد: امسال ۱۵۰۰ هکتار از اراضی آبی شهرستان زیر کشت برنج قرار دارد.

وی با اعلام اینکه ۲۰۰۰ خانوار در کلات به کشت برنج مشغول هستند، اظهار کرد: سطح زیر کشت برنج در شهرستان کلات ثابت بوده و تغییری نداشته است.

مدیر جهاد کشاورزی کلات با بیان اینکه متأسفانه مخاطراتی همانند سیل و خشکسالی همه‌ساله خسارت‌های بسیاری را به شالیکاران شهرستان وارد می‌کند، اظهار کرد: همه‌ساله سیلاب‌های بهاره به این محصول خسارت‌هایی هنگفتی را وارد می‌کند.

خالقی خاطرنشان کرد: شالیکاران این شهرستان در سال‌های پر بارش با مشکل سیلاب و در سال‌های کم بارش با خشکسالی مواجه می‌شوند.

وی گفت: گرچه در برخی سال‌ها خسارت‌های وارده به شالیکاران تأمین شده اما مشکل عمده ما این است که صندوق بیمه محصولات کشاورزی هنوز برنج شهرستان کلات را تحت پوشش قرار نداده است. خالقی افزود: چون بر اساس قانون قبلی کشت برنج فقط در استان‌های مازندران و گیلان آزاد است برنج این شهرستان را تحت پوشش قرار نمی‌دهند در صورتی که اگر کشاورزان کلات تحت پوشش قرار گیرند تا حدودی خواهیم توانست مخاطراتی که در منطقه اتفاق می‌افتد را جبران کنیم.

وی تنها راه جبران خسارت‌های وارده به بخش کشاورزی را از طریق صندوق بیمه کشاورزی دانست و گفت: با توجه به اینکه آب رودخانه‌های شهرستان کلات به خصوص آن‌هایی که در اطرافشان کشت برنج انجام می‌دهیم از کشور خارج و به سمت کشور ترکمنستان می‌رود از دولت درخواست داریم نسبت به مهار سیلاب‌ها برای استفاده کشاورزان اقدام کند.

مدیر جهاد کشاورزی کلات با بیان اینکه عمده مشتری شالیکاران کلات به دلیل کیفیت محصول خود کلاتی‌ها هستند، افزود: البته از ۲سال قبل کاهش قیمت برنج شمال در خرید برنج این شهرستان تأثیرات منفی گذاشت.

وی با اشاره به اینکه برنج مرغوب این شهرستان از کیلویی ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد، اظهار کرد: هنوز در حوزه برندسازی ورود خوبی نداشته‌ایم هرچند اقداماتی در دست انجام است.

خالقی با بیان اینکه می‌توانیم زمین‌های برنج را از تک محصولی خارج کنیم، گفت: می‌توان در فصلی که برنج کشت نمی‌شود به کشت جو و شبدر، کلزا و… پرداخت و از این طریق سودآوری کشاورز را بالا برد.

این مقام مسئول در خاتمه عنوان نمود: برداشت این محصول در کلات ۴۵ روز به طول انجامیده و ۳۰۰۰ کارگر به طور موقت مشغول به فعالیت می‌شوند.

image_printچاپ مطلب