خرید تضمینی بیش از چهار هزار کلزا
خرید تضمینی بیش از چهار هزار کلزا

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه امسال چهار هزار و ۲۱۱ تن کلزا در استان به صورت تضمینی خریداری شد، اظهار کرد: سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی گذشته سه هزار و ۱۰۰ هکتار بوده است.

به گزارش اختر شرق؛ سعید خوش‌قامت بیان کرد: ارزش محصول کلزای تحویلی هزار و ۴۴۸ میلیارد ریال است و میزان واریزی وجه به حساب کلزاکاران استان تا کنون هزار و ۲۶۷ میلیارد ریال بوده است.

در سال زراعی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴) برنامه کشت چهار هزار و ۵۰۰ هکتار کشت کلزا در استان خراسان رضوی پیش بینی می‌شودوی ادامه داد: مانده مطالبات کشاورزان از این ناحیه ۱۸۱ میلیارد ریال است که به مرور پرداخت خواهد شد.

خوش قامت بیان کرد: خرید کلزا توسط چهار شرکت خصوصی انجام گرفته است و باید گفت که به دلیل خسارت تگرگ و سیل در سال زراعی گذشته عملکرد مزارع چندان مطلوب نبوده است.

خوش قامت با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴) کشت چهار هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا در استان در برامه است، بیان کرد: عمده کشت این محصول در شهرستان‌های مشهد، جوین، جغتای و نیشابور صورت می‌گیرد.

جاذبه گل‌های کلزا برای زنبوران عسل مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: کشت مداوم گندم در اراضی زراعی منطقه، توان رویشی زمین و میزان تولید محصول را کاهش داده است و باید محصول دیگری را در تناوب به عنوان کشت جایگزین در نظر گرفت.

وی ادامه داد: همچنین آفات و بیماری‌های گندم به ویژه بیماری لکه نواری باکتریایی غلات در مزارع منطقه دیده می‌شود ضمن اینکه در کشت پاییزه می‌توان از بارندگی‌ها به عنوان آب سبز برای تولید محصول استفاده کرد.

خوش قامت بیان کرد: کاشت دانه روغنی کلزا بهترین محصول جایگزین برای گندم است و برای تناوب با غلات و گندم مناسب‌ترین کشت شناخته می‌شود.

کاشت دانه روغنی کلزا بهترین محصول جایگزین با گندم است ضمن اینکه گیاه کلزا برای تناوب با غلات و گندم مناسب‌ترین کشت شناخته می‌شودوی با اشاره به مزایای کاشت کلزا در مزارع استان گفت: حاصلخیزی، احیا و غنی شدن خاک، از بین بردن آفات و بیماری‌های گندم، استفاده بهینه از آب، تقویت خاک، افزایش عملکرد سال بعد گندم، خرید تضمینی بذر توسط سیلو، قابلیت استفاده از کنجاله و علوفه کلزا در تامین غذای دام و نیز تاثیر و جذابیت گل‌های مزرعه کلزا برای پرورش زنبور عسل و در نتیجه افزایش کمی و کیفی محصول عسل از جمله این مزایاست.

image_printچاپ مطلب