رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: کاشت چغندرقند باعث بهبود الگوی کشت میگردد و چغندرقند از محصولات استراتژیک هست که در تناوب با سایر محصولات زراعی باعث بهبود الگوی کشت، حاصلخیزی خاک، کاهش آفات و بیماریها و علفهای هرز میشود.
به گزارش اختر شرق؛ علی ممیزی بابیان اینکه از محصولات فرعی بهدستآمده از چغندرقند بهعنوان غذای دام مورداستفاده قرار میگیرد، عنوان کرد: کشت چغندرقند در مساحت ۱۱۰۰ هکتار در شهرستان مشهد انجامشده است.
وی ادامه داد: یکی از محصولاتی که در سبد غذایی خانوار تأثیرگذار است و دارای زنجیره ارزش مناسبی در صنعت قند و شکر و سایر فراوردههای مرتبط با آن هست چغندرقند میباشد و تأمین بذر، استفاده از آبیاری مدرن و کلاسیک نقش بسزایی در عملکرد این محصول کشاورزی دارد و بذر و شرایط مناسب و بستر خاکی تأثیرگذار بر بهرهوری و عملکرد است.
رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد با اشاره به اینکه افزایش عملکرد چغندرقند را در چهار عامل مهم بذر، بستر، زمان کاشت و آبیاری مکانیزه است، گفت: محصول چغندرقند به دلیل تأثیر در خاک در تناوب محصولات مهم کشاورزی از اهمیت زیادی برخوردار است
وی افزود: سطح زیر کشت چغندرقند در سال گذشته ۸۴۰ هکتار بوده با توجه به تمهیدات جهاد در بخش قیمت این محصول و تمایل کشاورزان به آن بیشتر شده و در سال جاری شاهد ۱۱۰۰ هکتار کشت هستیم.
ممیزی اظهار کرد: رسیدن به خوداتکایی در تولید شکر، ایجاد تناوب زراعی و حاصلخیزی خاک، افزایش تولید محصولات بعد از کشت چغندر نظیر گندم و درآمدزایی بالا از اهداف مهم کشت چغندرقند است.
رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد بابیان این مطلب که تعیین بهترین زمان کاشت، استفاده از بذر مناسب، چگونگی مبارزه با آفات نباتی و شیوه نوین کاشت، داشت و برداشت از عوامل تأثیرگذار در عملکرد محصول است، مطرح کرد: امسال با توجه به وضعیت بارندگی و کمبود منابع آبی، علیرغم توصیهها و برنامههای اصلاح الگوی کشت، سطح زیر کشت این محصول نسبت به سال قبل کاهش نیافته است.
وی بیان کرد: امیدواریم که بتوانیم با توسعه کشت بهاره و افزایش سیستمهای آبیاری نوین و تراکم مناسب این محصول شاهد افزایش تولید در واحد سطح این محصول در منطقه باشید
ممیزی گفت: تأمین بذر چغندرقند پر محصول و سازگار با منطقه نقش بسیار مهمی در توسعه کشت این محصول و نقش مؤثری در افزایش تولید این محصول استراتژیک دارد
وی افزود: کشت محصول چغندرقند به دلیل اینکه نقش مهمی در تناوب گیاهان زراعی دارد و از طرف دیگر شرایط مستعد آب و هوایی شهرستان مشهد امکان کشت این محصول را در سطح وسیعی فراهم میآورد بسیار مهم و حائز توجه است.
رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مشهد با اشاره به اینکه ماشینآلات و ادوات فنی و تخصصی کشت و داشت و برداشت این محصول در اختیار بهرهبرداران قرار دارد و امیدواریم با تمهیداتی که در این رابطه اندیشیده شده است بهطور چشمگیری شاهد افزایش عملکرد در واحد سطح زیر کشت و درنهایت تولید این محصول مهم در شهرستان باشیم، اعلام کرد: مبنای خرید چغندر از کشاورزان معیار درصد عیار قند ۱۶ است.
ممیزی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش متوسط عیار قند و با احتساب جوایز تولید مبنی بر ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک و ۲ کیلوگرم قند یا شکر به ازای هر تن تحویل چغندرقند، کشت و تولید این محصول در هر کیلوگرم برای کشاورزان درآمد ناخالص نسبتاً مطلوبی ایجاد میکند.