یکمیلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از عرصه طبیعت خراسان رضوی در معرض فرسایش بادی قرار دارد که شدت این نوع فرسایش در ۷۰۰ هزار هکتار از این عرصه بحرانی است.
یکمیلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از عرصه طبیعت خراسان رضوی در معرض فرسایش بادی قرار دارد که شدت این نوع فرسایش در ۷۰۰ هزار هکتار از این عرصه بحرانی است.
به گزارش اختر شرق و به نقل از ایرنا؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی به دلیل شرایط جغرافیایی بهصورت مستمر در معرض پدیده بیابانزایی قرار دارد به شکلی که این پدیده طبیعی به روند همیشگی برای طبیعت استان تبدیلشده است.
علیرضا صحرایی افزود: با توجه به تجربه فعالیتهای استان درزمینهٔ بیابانزدایی و کاشت جنگلهای دستساز هماکنون خراسان رضوی جزو استانهای پیشرو در این زمینه است.
وی اظهار کرد: در این راستا تاکنون ۷۵۰ هزار هکتار جنگلهای بیابانی در استان ایجادشده و هر درختچه در کویر بهمنزله سربازی است که از خاک آن در برابر عوامل طبیعی فرسایشی دفاع میکند.
وی گفت: طی دو سال اخیر هزینه عملیات بیابانزدایی بسیار افزایشیافته و اعتبارات هم جوابگوی این حجم بیابان در استان نیست اما با توجه به اینکه مردم آثار و برکات این دست عملیات را دیدهاند در اجرای پروژهها همکاری و مشارکت دارند.
صحرایی افزود: با اجرای مؤثر عملیات بیابانزدایی در خراسان رضوی هماکنون تپه شنی فعال در این استان نداریم.
وی اظهار کرد: در شهرستانهای جنوبی ازجمله بردسکن، بجستان، گناباد، مه ولات، تربتحیدریه و تربتجام روند بیابانزایی بیشتر است.
لازم به ذکر است؛ از مجموع ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مساحت خراسان رضوی هشت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و حوزه فعالیتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان است.
از این میزان یکمیلیون و ۳۵۰ هزار هکتار با فعالیت ۷۲ هزار خانواده بهرهبردار بهصورت مشارکتی موردحفاظت و صیانت قرار دارد.