یکی از آثار بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در حوزه شعر رضوی رونمایی شد
یکی از آثار بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در حوزه شعر رضوی رونمایی شد

همزمان با هفته پژوهش، یکی از آثار بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در حوزه شعر رضوی با حضور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

به گزارش اختر شرق؛ کتاب «آیینه‌های رضوان» عنوان اثری است که در حوزه شعر رضوی توسط مصطفی جلیلیان مصلحی پژوهشگر این مرکز نگاشته شده است؛ این اثر روز گذشته طی مراسمی با حضور یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل تالار بنیاد بین المللی امام رضا (ع) رونمایی شد.

مصطفی جلیلیان مصلحی که گزیده بهترین غزل‌های معاصر رضوی را در کتاب «آیینه‌های رضوان» گردآوری کرده در این مراسم گفت: این کتاب حاصل پژوهش و تحقیق شعری و ادبی در چهار دهه شعر معاصر رضوی یعنی از سال ۵۸ تا ۹۸ است که گزیده‌ای از بهترین شعرها را برای این کتاب انتخاب کردیم.

به گفته وی، با توجه به اینکه برای دو دهه نخست پس از انقلاب اسلامی ایران آثاری منتشر شده است، تاکید بیشتر کتاب «آیینه‌های رضوان» بر شعرهای دو دهه اخیر است و نزدیک بودن به شعر و زبان روزگار، داشتن نوآوری و ویژگی‌های ادبی از جمله معیارهای ما برای انتخاب اشعار بوده است تا هم مخاطب عام و هم مخاطب خاص بتوانند از کتاب استفاده کند. همچنین در انتخاب اشعار نام شاعران مورد توجه ما نبوده و فقط آثار را مورد بررسی قرار داده ایم.

مصلحی افزود: پژوهنده می‌تواند در این کتاب بهترین اشعار را براساس روش‌های ادبیات معاصر واکاوی کند و این اثر حتی مورد استفاده مخاطبان خاص و عام نیز قرار بگیرد؛ چراکه به گفته کارشناسان، کتاب «آیینه‌های رضوان» می‌تواند آیینه‌ای برای شعر آیینی معاصر ما باشد.

وی در ادامه به ویژگیهای این کتاب اشاره و عنوان کرد: این اثر هم به ادبیات معاصر و جوان و هم ادبیات کهن توجه داشته است و از همین رو می‌تواند الگویی برای توجه به سنت و نوآوری در کنار هم در شعر معاصر باشد و همچنین به عنوان تراث شیعه برای آیندگان مورد استفاده قرار گیرد.

مصلحی تصریح کرد: پیش گفتار این کتاب توسط دکتر محمد رضا سنگری یکی از پژوهشگران مطرح و برتر در حوزه دین و دانش معاصر کشورمان و عضو فرهنگستان زبان وادبیات فارسی نگاشته شده است و مقدمه این اثر با محوریت شعر آئینی و حدیث سلسله الذهب در شعر شاعران معاصر نیز توسط بنده به رشته تحریر درآمده است که در واقع این حدیث در بهترین شعرها مورد بررسی قرار گرفته است.

این شاعر آئینی گفت: با تلاشهایی که در مراکزی همچون بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کشیده شده، شاهد نوآوری در زبان، بیان و ترکیب سازی‌ها در شعر رضوی هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد: معارف رضوی را باید به صورت صحیح و به روز پیگیری کرده و به جامعه مخاطب اعم از دانشگاهیان، حوزویان و عموم مردم عرضه کنیم؛ افرادی که ادبیات معاصر را به صورت خاص پیگیری می‌کنند این کتاب را حتما مطالعه کنند و به عنوان کتاب دانشگاهی نیز مورد مطالعه قرار دهند.

خبرنگار: سهیلا چترآبگون

image_printچاپ مطلب