رئیس دادگستری خواف: اخلاق مداری در سطح جامعه با چالش جدی مواجه شده است
رئیس دادگستری خواف: اخلاق مداری در سطح جامعه با چالش جدی مواجه شده است

رئیس دادگستری خواف گفت: متاسفانه آستانه تحمل مردم پایین آمده و تا حدودی اخلاق مداری در سطح جامعه با چالش جدی مواجه شده است.

به گزارش اختر شرق؛ علی رضازاده رئیس دادگستری خواف در نشست مشترک با خبرنگاران و فعالان فضای مجازی که به مناسبت هفته قوه قضائیه برگزار شد اظهار کرد: متاسفانه آستانه تحمل مردم پایین آمده و تا حدودی اخلاق مداری در سطح جامعه با چالش جدی مواجه شده است.

رئیس دادگستری شهرستان خواف پیشنهاد داد: چنانچه پیست موتورسواری، استخر و سونا، پارک مناسب، سینما و مکان‌هایی باشد که جوانان در آن مکان‌ها انرژی خود را تخلیه کنند و خانواده‌ها در محدوده شرعی و قانونی در فضای مفرّح قرار گیرند، تا حدی مشکلات و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد.

رضازاده با اشاره به اینکه در یک سال گذشته حدود ۲۰هزار پرونده به حوزه قضایی خواف وارد شد، گفت: از این میزان، حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ پرونده وارد شعب دادسراها، دادگاه و شوراهای حل اختلاف شد و ۳ هزار و ۵۰۰ پرونده به واحد‌های اجرای احکام کیفری و مدنی و شورای حل اختلاف وارد شد.

وی افزود: حدود ۳۴ درصد پرونده‌های مطروحه در شوراهای حل اختلاف خواف منتج به صلح و سازش می‌شود.

رئیس دادگستری خواف، بیشترین و مهمترین دعاوی حقوقی و خانواده رسیدگی شده در سطح حوزه قضایی شهرستان خواف را مشتمل بر دعاوی مطالبه وجه، طلاق، تنظیم سند و مالکیت، تمکین و اعسار از پرداخت محکوم به، دانست.

رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم خواف اعلام کرد: همانند سال‌های گذشته، حدود ۴۰ درصد پرونده‌های قضایی وارده به شعب دادگاه‌های حقوقی خواف در حوزه خانواده است.

رضازاده، مهم‌ترین دعاوی کیفری را هم جرایمی شامل توهین، ایراد ضرب وجرح عمدی، تصادفات، سرقت و تهدید برشمرد، عنوان کرد: هم اینک ۱۰۹ محکوم کیفری، ۶۱ زندانی تحت قرار تامین و ۱۳ زندانی دارای محکومیت مالی در زندان تربت حیدریه هستند.

وی افزود: در یک سال گذشته با کمک ماموران انتظامی، ۱۰۷۷ کیلوگرم مواد مخدر و ۸۲ لیتر مشروبات الکلی کشف شد.

رئیس دادگستری خواف با اشاره به اینکه دادگستری خواف ۳ شعبه دادیاری، یک شعبه بازپرسی، ۲ شعبه دادگاه کیفری و یک شعبه دادگاه حقوقی با ۹ قاضی دارد که فعلا ظرفیت افزایش شعب را به دلیل کمبود نیروی قضایی و اداری ندارد، خاطرنشان کرد: دادگستری خواف شرایط رسیدگی الکترونیکی به پرونده را با ارتباط تصویری دارد و در حال حاضر از این ظرفیت برای رسیدگی به پروند‌هایی که متهم یا متهمان آن در زندان تربت حیدریه هستند استفاده می‌کند و علاوه بر این سیستم نوبت دهی

وی ادامه داد: اجرای احکام هم فعال شده و بالغ بر ۹۵ درصد ابلاغ‌های قضایی بصورت الکترونیکی انجام می‌شود.

به گفته رضازاده، میانگین رسیدگی به پرونده‌های قضایی خواف در شورای حل اختلاف ۲۵ روز، در دادسراها ۳۵ روز و در محاکم ۵۵ روز است.

خبرنگار: حسین خاکشور

image_printچاپ مطلب