مطالعات منابع طبیعی برای پارک ملی تندوره به زودی آغاز می‌شود
مطالعات منابع طبیعی برای پارک ملی تندوره به زودی آغاز می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بنا داریم گزارش مطالعات ذخیره گاه زیست کره را برای پارک ملی تندوره تهیه کرده و به دنبال اخذ موافقت نامه از یونسکو باشیم؛ اگر این اتفاق بیفتد و تندوره ثبت در یونسکو شود می‌توانیم از کمک‌های بین المللی برخوردار شویم و منطقه ما در سطح بین الملل مطرح می‌شود.

به گزارش اختر شرق و به نقل از صبح توس؛ تورج همتی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه هر شهرستان دارای یک سری شاخصه‌های توسعه و ویژگی‌های کلی است اظهار کرد: شاخص اصلی شهرستان درگز صنعت طبیعت گردی و جنبه‌های زیست محیطی آن است.

وی عنوان کرد: امروزه اقتصادی که بر پایه گردشگری و طبیعت گردی باشد یکی از مباحث ارزشمند هر کشوری به حساب می‌آید؛ پارک ملی تندوره یکی از موضوعات خاص درگز و سرمایه بزرگی است که آینه محیط زیست استان بوده و ارزش‌های بین المللی دارد؛ پرداختن به این ویژگی می‌تواند خیلی به بحث اقتصاد و معیشت پایدار مردم کمک کند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: عنصر حفاظت عنصر اصلی پارک‌های ملی است و رویکرد سازمان محیط زیست استفاده از نقش مردم و جوامع محلی، برای ارتقاء حفاظت است؛ توسعه پایدار و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای گردشگری در تحقق این امر نقش بسزایی دارد.

همتی تاکید کرد: مهم‌ترین برنامه ما در سال جاری برای شهرستان درگز، کامل کردن زیرساخت‌ها و بهره‌مند شدن از اقتصاد توریسم پارک ملی تندوره است؛ البته این پارک قابلیت ارتقاء به ذخیره گاه زیست کره را هم دارد که به نظر می‌رسد مردم و مسئولین از این مساله دور مانده اند.

وی افزود: بنا داریم با همکاری یکی از دانشگاه‌های مطرح استان، گزارش مطالعات ذخیره گاه زیست کره را برای پارک ملی تندوره تهیه کرده و پس از بررسی‌های کارشناسی، به دنبال اخذ موافقت نامه از یونسکو باشیم.

این مقام مسئول بیان کرد: اگر این اتفاق بیفتد و تندوره ثبت در یونسکو شود علاوه بر اینکه می‌توانیم از کمک‌های بین المللی برخوردار شویم، منطقه ما در سطح بین الملل مطرح می‌شود و شاهد مطالعات و پژوهشهای دانشگاه‌های معتبر جهان خواهیم بود؛ در کشور ما ظرف نیم قرن اخیر ۱۳ منطقه ثبت یونسکو شده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در پایان خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده تصمیم داریم تا آخر سال تندوره را به یک بخش خصوصی ذی صلاح که از جنس مردم باشد واگذار کنیم؛ تلاش ما این است که تندوره را در مقیاس یک نگین ارزشمند جهانی ببینیم چرا که به اذعان گردشگران و محققان داخلی و خارجی، تندوره یک المان خاص از جغرافیای زیست محیطی در دنیاست.

image_printچاپ مطلب