۱۶ رشته قنات در شهرستان جوین نیازمند بازسازی است
۱۶ رشته قنات در شهرستان جوین نیازمند بازسازی است

مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان باهدف رصد روند بازسازی و مرمت قنوات از چند قنات در حال بازسازی در این شهرستان بازدید کرد.

به گزارش اختر شرق؛ علی‌اکبر قارزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با اشاره به آغاز فصل پاییز و احتمال بارندگی پاییزه و استفاده بهینه از روان آب‌ها در بخش کشاورزی، گفت: در شهرستان جوین بالغ‌بر ۸۰ درصد مردم به شغل کشاورزی مشغول می‌باشند و باید کشاورزی به‌صورت اقتصادی انجام شود تا با ایجاد کشاورزی پایدار در بخش کشاورزی شاهد رشد اقتصادی و رسیدن به خودکفایی باشیم.

قارزی با اشاره به اینکه در استان خراسان رضوی بالغ‌بر ۶۸۰۰ رشته قنات فعال موجود است، عنوان کرد: بازسازی و نگه‌داری قنوات نیز تنها راه زنده ماندن قنوات محسوب می‌شود و می‌طلبد که برای تثبیت وضعیت آن‌ها و جلوگیری در هدر رفت و یا نقصان آب مراقبت‌های دائمی صورت بگیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با تأکید به اهمیت حفاظت از منابع آبی شهرستان، گفت: شهرستان جوین دارای ۸۹ رشته قنات فعال می‌باشد که سه رشته آن تأمین اعتبارشده و در حال مرمت و بازسازی می‌باشد و همچنین ۱۶ رشته قنات اصلی از مجموع ۸۹ رشته در شهرستان نیز نیازمند مرمت و تأمین اعتبار اساسی است.

قارزی خاطرنشان کرد: قنات‌ها از منابع پایدار آب کشاورزی هستند که در سال‌های اخیر به سبب کاهش بارندگی و تداوم پدیده خشک‌سالی دبی آب آن‌ها کم شده است.

وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی اصلی تأمین نیاز غذایی کشور، مطرح کرد: کشاورزان در روستاها اولین گروهی هستند که با خرابی قنوات دچار مشکل شده و در امور کشاورزی آن‌ها خسارت وارد می‌شود لذا بازسازی و مرمت قنوات از اولویت‌های جهاد کشاورزی بشمار می‌آید.

راضیه عباس‌آبادی، مسئول امور فنی و زیربنایی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین، گفت: آنچه ازلحاظ قانونی تعریف شد، سهم دولت در اجرای طرح‌های آبیاری تحت‌فشار اعتبارات بلاعوض ۸۵ درصد و سهم کشاورزی متقاضی ۱۵ درصد است و کشاورزان می‌توانند با مراجعه به واحد آب‌وخاک مراکز و مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان جهت تشکیل پرونده و اجرای این سیستم‌ها اقدام کنند.

 راضیه عباس‌آبادی در پایان خاطرنشان کرد: شهرستان جوین با بیش از ۳۵ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و تولید سالانه ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی به‌عنوان قطب کشاورزی در منطقه نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی نیز دارد.

خبرنگار: سید حجت‌الله تزرقی

image_printچاپ مطلب