رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی مشهد از کسب مجوز فعالیت در حوزه گردشگری توسط مرکز نوآوری مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی مشهد خبر داد.
به گزارش اختر شرق؛ مهندس احمد افروغی با اشاره به برگزاری دومین رویداد شتاب در حوزه گردشگری و صنایع دستی توسط این مرکز در فاصله زمانی کمتر از چهار ماه، بر تاثیر آن در خلق و به بلوغ رساندن ایدهها تاکید کرد و گفت: انتخاب این موضوع توسط مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی مشهد بیدلیل نبوده است.
وی ادامه داد: اولین علت این است که مرکز نوآوری مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی مشهد موفق به کسب مجوز در حوزه گردشگری شده است و باید پذیرفت که سوغات و صنایع دستی جزء جدائی ناپذیر گردشگری محسوب میشود. همچنین باید گفت که «خرید» یکی از جذابترین امور گردشگران است به صورتی که حجم بالای گردشگرانی که به مشهد سفر میکنند باعث شده که کسب و کارهای زیادی تمرکز خودشان را بر روی سوغات و صنایع دستی قرار بدهند.
افروغی عنوان کرد: به نظر میرسد که کسب و کارهای کوچک و متوسطی که در موضوع سوغات و صنایع دستی در حال فعالیت هستند در رقابت با سایر رقبا بویژه رقبای چینی نمیتوانند فرصتهای بازار را به دست بیاورند و برگزاری چنین رویدادهایی میتواند کمکی برای جبران این عقب ماندگی باشد؛ یک علت دیگر این است که به طور کلی کار تخصصی بر روی سوغات و صنایع دستی در کشور ما به ندرت انجام شده و با توجه به اینکه میتواند صنعتی سودآور برای فعالان حوزه صنایع دستی و سوغات باشد نیاز به توجهای ویژه، نوآوری و خلاقیت در زمینه طراحی، بسته بندی، برندینگ و بازاریابی دارد.
رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی مشهد با بیان اینکه دلیل دیگر انتخاب این موضوع تمرکز ویژه سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی برروی موضوع گردشگری است، تصریح کرد: در حوزه پژوهش سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در سال ۸۹ پژوهشکده گردشگری را در ذیل خود تاسیس نمود و با سه گروه پژوهشی «اقتصاد گردشگری»، «جامعهشناسی گردشگری» و «مدیریت و برنامهریزی گردشگری» فعالیت خود را آغاز کرد. در حال حاضر نیز بسیاری از تولیدات علمی تخصصی و پژوهشهای گردشگری در سطح استان و حتی کشور توسط پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی انجام میپذیرد به صورتی که بسیاری از اسناد بالادستی استان در حوزه گردشگری توسط اعضاء هیات علمی این پژوهشکده تالیف شده است.
وی با تاکید بر اینکه این سازمان در حوزه خدمات تخصصی گردشگری به عنوان کسب و کار نیز ورود پیدا کرده است، گفت: سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی موفق به کسب مجوز برگزاری دوره آموزش کوتاه مدت تخصصی گردشگری شده است و حتی برای صدور مجوز مدیران فنی آژانسهای مسافرتی، تور علمی گردشگری برگزار مینماید. در زمینه آموزش گردشگری نیز مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی مشهد از سال ۱۳۹۱ تاکنون در زمینه آموزش عالی گردشگری در حال فعالیت هست و تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر فارغ التحصیل در حوزه گردشگری داشته است و در حال حاضر نیز بالغ بر ۲۰۰ دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی گردشگری در این مرکز در حال تحصیل هستند.
افروغی در پایان اظهار کرد: امیدوارم حداقل نقش کوچکی در افزایش سطح خلاقیت، نوآوری و در نهایت شکوفائی صنعت سوغات و صنایع دستی ایفا کرده باشیم.