چرا رهبری با افزایش قیمت بنزین موافقت کرد؟
چرا رهبری با افزایش قیمت بنزین موافقت کرد؟

به گزارش اختر شرق؛ قانون فصل‌الخطاب است، این عبارت کلیدی‌ترین جمله‌ای هست که در کلام و رفتار رهبری مشهود است. موافقت با قانون و رأی اکثریت سنت دیرینه اسلام هست چراکه اسلام باور دارد قانون بهترین فصل‌الخطاب است، در صدر اسلام هم نمونه‌هایی ازاین‌دست همچون جریان سقیفه وجود دارد و زمانی که مردم با تمام شور و شعور به سراغ ایشان آمدند پا به عرصه خلافت گذاشتند ولی بعد از پذیرش حکومت اگر کسی خلاف سیره قانونی آن زمان حرکت می‌کرد، حضرت با او برخورد جدی می‌کرد…

حسن ضیایی

به گزارش اختر شرق؛ قانون فصل‌الخطاب است، این عبارت کلیدی‌ترین جمله‌ای هست که در کلام و رفتار رهبری مشهود است. موافقت با قانون و رأی اکثریت سنت دیرینه اسلام هست چراکه اسلام باور دارد قانون بهترین فصل‌الخطاب است، در صدر اسلام هم نمونه‌هایی ازاین‌دست همچون جریان سقیفه وجود دارد و زمانی که مردم با تمام شور و شعور به سراغ ایشان آمدند پا به عرصه خلافت گذاشتند ولی بعد از پذیرش حکومت اگر کسی خلاف سیره قانونی آن زمان حرکت می‌کرد، حضرت با او برخورد جدی می‌کرد.

در جنگ صفین درست زمانی که با خیمه نفاق فقط ۱۰ ضربه شمشیر فاصله بود بنا به خواست همین مردم مالک اشتر به خیمه علی (ع) برگشت و طبق خواست همین مردم و برخلاف رأی حضرت، ابوموسی اشتری به‌جای مالک اشتر نخعی به حکمیت رفت که درنهایت باعث شد تا عمروعاص پیروز شود و دوباره مردم پشیمان شدند.

در جریان قیام امام حسین (ع) نیز مردم کوفه با تقاضای فراوان به سمت آن شهر حرکت کردند و در چند خطبه اشاره می‌کنند که من به اراده خود به کوفه نیامدم بلکه شما مردم مرا به شهر خود دعوت کردید.

این دست اقدامات و روایات از سمت ائمه (ع) به فراوانی دیده می‌شود ولی شاید گفته شود آن‌ها ائمه هستند و در عصر ارتباطات، جایی برای این دست اقدامات نیست ولی ازاین‌دست اقدامات به‌وفور از سمت علمای اسلام به چشم می‌خورد.

در جریان‌های معاصر نیز امام خمینی (ره) بنا به خواست مردم برای انقلاب اسلامی به کشور بازگشتند و تا زمانی که این خواست از سوی مردم این خواست به‌طور دقیق مطرح نشد، ایشان به کشور برنگشتند.

در جریان فتنه سال ۸۸ نیز، برخی قصد داشتند با اردوکشی خیابانی درروند و نتیجه انتخابات رخنه ایجاد کنند ولی رهبری خود را تابع قانون حاکم خواندند و گفتند آنچه از صندوق بیرون بیاید قانون است و همه باید بپذیرند.

حتی در سال ۹۲ و ۹۶ که جریان بر سرکار آمده می‌خواستند درروند انتخابات دست ببرند باز معظم له با این کار مخالفت کردند.

بی‌عملی قوا، بلای جان حکومت

حدود ۶ سال پیش جریانی در کشور زمام قوه مجریه را در دست گرفت که کلید حل مشکلات را در رابطه با غرب می‌دانست و همچنین در ادامه و در ۴ سال پیش مجلسی توسط مردم انتخاب شد که دنباله‌رو همین تفکر بود، رهبری در ۳۰ سال زعامت خود بارها در مورداتکای به نیروها و توان داخلی کشور توصیه و تذکر داده‌اند و در این ۶ سال با توجه به مشکلات اقتصادی، این تأکیدات به‌شدت افزایش پیداکرده است ولی درنهایت رهبری علی‌رغم همه توصیه‌ها مسئله نرمش قهرمانانه را مطرح کردند.

بعد از گذشت ۶ سال از روی کار آمدن جریان غرب‌گرا در ایران و گره زدن حل همه مشکلات به خارج از کشور و رسیدن به بن‌بست در همه نقشه‌ها، حال برای اینکه از این مشکلات نجات یابند، توپ را در زمین رهبری انداخته‌اند که شما راه نجاتی نشان بدهید و طبق نظر صریح ایشان در مورد وظایف رهبری که می‌فرمایند رهبری وظیفه تعیین سیاست‌های کلی نظام را بر عهده دارد، به این مسئله ورود نکردند و شورایی از رؤسای سه قوه تشکیل‌شده است که مصوبات آن قانونی می‌باشد و دو نفر از آن‌ها منتخب مستقیم مردم هستند.

حال در این شرایطی که تقریباً هیچ‌یک از توصیه‌های رهبری در مورد اقتصاد توسط دولت و مجلس عملیاتی نشده است و کشور نیز دچار مشکلات معیشتی و اندکی امنیتی شده است، از رهبری کسب تکلیف می‌کنند که آقا شما هم‌نظر خود را در مورد افزایش قیمت بنزین بدهید و ایشان هم با حمایت از قانونی که نتیجه انتخاب مردم هست، تابعیت خود را از قانون بار دیگر نشان دادند.

بایستی از مجموع اقدامات نتیجه گرفت که همه برای ساختارهای جمهوریت کشور ارزش و احترام قائل شویم چراکه این ساختارها به امضای جمهوریت مشروعیت یافته و برآمده از مردم‌سالاری است و این نکته را هم در نظر داشته باشیم که دفاع از چنین ساختاری دفاع از فرد خاصی نیست بلکه دفاع از مردم محسوب می‌شود.

در پایان حتماً می‌توان از این ماجرا و اقدامات و برخی تفکرات ضدمردمی مسئولان اجرایی درس گرفت و بر همین اساس جوانان مؤمن انقلابی که نقشه رهبری را فهم کرده‌اند نقش مهمی در عمل به وظیفه و تحقق منویات رهبری خواهند داشت.

image_printچاپ مطلب