مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: تا پایان سال گزارش مطالعات تندوره به عنوان نامزد چهاردهمین ذخیره گاه زیست کره با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد برای بررسی و ثبت جهانی، تدوین و به دفتر یونسکو ارائه خواهد شد.
به گزارش اختر شرق؛ تورج همتی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در جلسه شورای اداری شهرستان درگز که با حضور نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، طی سخنانی از راهکارهای توسعه اقتصادی این شهرستان بر اساس پتانسیلها و شاخصهای زیست محیطی پارک ملی تندوره سخن گفت و برمعیشت پایدار با رونق صنعت طبیعتگردی تأکید کرد.
همتی در این باره عنوان کرد: توسعه زیر ساختهای گردشگری در تنها پارک ملی استان طی چند سال اخیر و دیگر اقداماتی که در محور توسعه تعاملات فرهنگی و اجتماعی منطقه اجرایی شده است، زمینه لازم را برای معرفی تندوره به عنوان ذخیره گاه بیوسفر به دفتر یونسکو و به دنبال آن مطرح شدن آن در جوامع بین المللی فراهم کرده است.
وی معیشت پایدار منطقه را در گرو تغییر رویکرد سنتی حفاظت به نگاه توسعه یافته برای کسب پذیرش جهانی بر مبنای مفهوم «انسان و کره مسکون» و بهره مندی از اقتصاد توریسم با تمرکز بر نقش جوامع محلی دانست و خاطرنشان کرد: تا پایان سال گزارش مطالعات تندوره به عنوان نامزد چهاردهمین ذخیره گاه زیست کره با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد برای بررسی و ثبت جهانی، تدوین و به دفتر یونسکو ارائه خواهد شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه توسعه گردشگری در پارک ملی تندوره یک مدل عینی از تبلور توسعه پایدار در منطقه است که به شاخصهای مطلوب بین المللی نزدیک است، گفت: با تکیه بر بندظ ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی در نظر است که حفاظت و بهرهوری پایدار ناحیه تفرجی تنها پارک ملی استان به سرمایهگذاران دارای صلاحیت واگذار شود.
وی با بیان اینکه در راستای تقویت جوامع محلی، مردم به عنوان سهام داران اصلی در این فرایند، نقش پر رنگی خواهند داشت عنوان کرد: بر این اساس، تمرکز بر توانمندسازی جوامع محلی و ارزیابی و شناسایی گونههای نادر گیاهی، جانوری و معرفی دیگر امتیازات این منطقه همچون ارزشهای فرهنگی و مزیتهای مشارکتی که شاخصهای اساسی و پیش نیازهای این مهم هستند، خواهد بود.
وی ادامه داد: پارک ملی تندوره حتی از شرایط لازم برای به اشتراکگذاری دستاوردهای پژوهشی و برخورداری از مزایای ذخیره گاه فرامرزی بدلیل همجواری با کشور ترکمنستان را دارد و با معیارهای موجود قطعا توانایی تحول آفرینی در صنعت توریسم را به دنبال خواهد داشت.
همتی، بکارگیری سازههای سازگار با طبیعت و بوم گردی برای اسکان موقت گردشگران، تابلوهای تفصیلی برای معرفی گونههای شاخص حیات وحش و دیگر جاذبههای طبیعی، اکولاژ، بهسازی مسیرهای دسترسی، سامانههای وحوش نگری، ایستگاه بازدید کنندگان و پایگاه درمانی و استقرار واحدهای نظارتی و… را از جمله زیر ساختهای اجرا شده در پارک عنوان کرد و گفت: ورکشاپ ها، سمینارها و آموزشهای حضوری در قالب فرایند آگاهیسازی و مشارکت زیست بومی در دستور کارحوزه تخصصی این اداره کل است.
فراهی فرماندار درگز نیز طی سخنانی با ابراز خرسندی از امید آفرینی در حوزههای مختلف خصوصا اشتغال پایدار را مطابق با رویکردهای دولت و چشمانداز اقتصادی کشور دانست و از نگاه ویژه به مقوله محیط زیست خراسان رضوی شهرستان تقدیر کرد.
حسن رزمیان مقدم نماینده مردم درگز در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه طی سخنانی با اشاره به ضرورت هم افزایی در پاسخگویی به مردم از زحمات صورت گرفته در حوزه محیط زیست تجلیل و خداقوت گفت.
در ادامه این جلسه، از تلاش حسین اصلاحی شیرغان رئیس پیشین حفاظت محیط زیست درگز تجلیل و موسی غلام زاده سراب به عنوان رئیس این نمایندگی رسما معرفی شد.