عضو هیئتمدیره باشگاه کشاورزان جوان کشور با اشاره به اینکه جوانان روستایی نیازمند تسهیلات واقعی هستند، نه وعدهووعید مسئولان گفت: باید منابع در شهرها و روستاها بهصورت متعادل توزیع شوند.
حسن غلامی کریمآباد در گفتگو با خبرنگار اختر شرق با اشاره به موضوع چالشهای اشتغال در روستاها گفت: چالشهای اشتغال در روستا یکسری موانع هستند که فرایندهای دسترسی به منابع مالی را برای جوانان روستایی و روستاییان ازجمله اشتغال دشوار میکند و باید این مشکلات مهم کشور را بررسی و راه رفع حل آن را ارائه داد.
غلامی کریمآباد افزود: باید مشخص شود تسهیلاتی که تاکنون بهعنوان اشتغال روستاییان ارائهشده، توسط چه افرادی جذبشده است. علاوه بر این باید درباره سایت کارا تحقیق کرد و دید چند واقعاً درصد از جامعه روستایی توانستهاند مزایایی از این طرح ببرند. همچنین درباره طرح روستا تعاون و بسیاری از طرحها و مصوبات دیگر که تحقیق میکنیم، میبینیم اگرچه این طرحها و مصوبات برای روستاها و رونق تولید در آن مکان تصویب میشود ولی عملاً به دست روستاییان فعال و مستعد دریافت مزایا نمیرسد.
عضو هیئتمدیره باشگاه کشاورزان جوان اظهار کرد: اگر بخواهیم علت این نابسامانیها را جستجو کنیم باید به دو سؤال پاسخ دهیم، اول اینکه تفاوت سرعت پیشرفت در روستا و شهر چه میزان است؟ و اینکه تفاوت ارائه امکانات در روستا و شهر از کجا نشایت میگیرد؟ بهطورکلی باید بررسی کرد و دید که چه تفکر و عواملی تاکنون باعث شده که نسبت به روستاها غفلت شود و امکانات به روستاها اختصاص نیابد؟!
وی گفت: منابع توزیعی و پروژههای کلان ملی که در شهرها توزیع میشوند نسبت به منابع موجود در روستاها دارای تفاوت بسیار زیادی است؛ پس برای پیشرفت و توسعه روستاها و همچنین ماندگار شدن روستاییان در روستاها باید منابع بهصورت متعادل توزیع شوند و اینطور نباشد که چون برخی از مسئولان تعلقی به روستاها ندارند، پس آن مکانها به دست فراموشی سپرده شود.
غلامی کریمآباد تصریح کرد: متأسفانه نخبگان روستایی به دلیل نبود امکانات در محل تولد خود به مهاجرت به سمت شهرها و کلانشهرها سوق مییابند؛ این نخبگان جوان روستایی خلاق و فعال بهمحض اینکه میبینند. امکانات در شهر فراوان است و هیچ بهایی به روستای آنها داده نمیشود، مجبور به ترک زادگاه خود میشوند و همین موضوع در نحوه اداره کردن روستاها تأثیر بسیاری میگذارد؛ بهطوریکه وضعیت اصلاً خوب نیست.
عضو هیئتمدیره روستا زادگان سرزمین آفتاب درباره راهحل مشکلات روستاها، تصریح کرد: راهحل بسیاری از معضلات روستاها جوانگرایی، بها دادن به جوانان روستایی و اعتماد کردن به آنان است که مسئولان میتوانند با ارائه تسهیلات مناسب به روستائیان، البته نه به شکلی که تاکنون وعده دادهشده است، باعث ترغیب به ماندن جوانان روستایی در روستاها شوند.
وی اظهار کرد: در بسیاری از روستاها میتوان با استفاده از ظرفیت جوانان اندیشمند، مبتکر و خلاق ضمن بهرهگیری از حداقل منابع و امکانات، بسیاری از مشکلات در روستاها را رفع کرد، منتهی فقط باید به جوانان بها و بالوپر داده شود تا بتوانند باعث پیشرفت روستاها شوند.
ضرورت بها دادن به تشکلها برای رفع مشکلات روستاها و تربیت مدیران آینده
غلامی ادامه داد: باشگاه کشاورزان جوان فرایندی است مردمی و از دل مردم روستا که باعث میشود این تشکل جوان گرا مروج ساماندهی و سازماندهی روستائیان در روستا شود. این تشکل وظیفه تربیت جوانان روستایی برای ورود به عرصه مدیریت و کار در آینده را بر عهده دارد و سخن ما این است که میتوانیم با بها دادن به این تشکل و همچنین همافزایی سایر تشکلها بسیاری از مشکلات درزمینهٔ روستاها را رفع کنیم.
عضو هیئتمدیره باشگاه کشاورزان جوان افزود: بها دادن به جوانان روستایی بهمنزله این است که بتواند خود را بشناسد و استعدادهای درون خود را پیدا کند و بشناسد؛ لذا وقتیکه استعدادهای خود را بشناسد و به وی از طریق ارائه اعتبارات دولتی بهصورت تسهیلات کمبهره بهاداده شود، میتواند خود را پیدا کند که در این صورت جوانان نهتنها در روستا ماندگار خواهند شد، بلکه اشخاصی که از آن روستا به شهر مهاجرت کردند را برای اشتغال پایدار در روستا فرا خواهند خواند.
خبرنگار: حسین خاکشور