معاونت ریاستجمهوری گفت: شیخ احمد جامی فراتر از مرزهای جغرافیایی و آثار او متاثر از آموزههای دینی و اخلاقی بوده و ضرورت دارد نسل جوان با این مفاخر بیشتر آشنا شود.
به گزارش اخترشرق؛ همایش بینالمللی هزاره شیخ جام با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در فضای آکنده از صمیمیت، وحدت و همدلی در ۲۲ و ۲۳ تیرماه در دانشگاه آزاد واحد اسلامی تربت جام برگزار شد.
دکتر محمد حسینی عنوان کرد: شیخ احمد جامی توانست با پرهیز از گناه و جاذبه خاص خودش محیط پیرامون جامعه خود را تحت تاثیر قرار دهد و او در مکتب اسلام رشد پیدا کرد.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری چنین همایش میتواند هویت و وحدت را در کشورهای فارسیزبان ارتقاء دهد گفت: شیخ احمد جامی فراتر از مرزهای جغرافیایی است و با دیپلماسی فرهنگی میتواند اشتراکات فرهنگی با وحدت و همگرایی بیشتر تعامل داشته باشیم و هر چند آثار این با عارف بزرگ در هندوستان، پاکستان و دیگر کشورهای زبان فارسی قابل رویت میباشد میتواند به عنوان یک الگوی فرهنگی مطرح باشد.
معاون ریاستجمهوری با اشاره به اینکه نسلهای جوان اکنون به الگوهای ورزشی و هنرمندان خارجی بیشتر آشنا هستند تا مفاخر کشور، عنوان کرد: باید حق مشاهیر و مفاخر را به درستی ادا کنیم و با برگزاری چنین همایشی و معرفی آثار آنان نسل جوان را به این فرهنگ غنی آشنا شوند تا جامعه بیشتر بهرهمند و در مسیر درست حرکت کنند.
در ادامه این مراسم، دبیر همایش هزاره شیخ جام از استقبال اندیشمندان علمی در این همایش اشاره کرد و گفت: ۳۶ مقالات از ۲۰ کشور ارسال شده است و ۱۲ مقاله خارجی توانست در بین ۵۶ مقاله برترین این همایش قرار گیرد و این مقالههای برتر در تحت عنوان مجموع مقاله منتشر میشود.
حسن جامی الاحمدی ازعدم ساختار فیزیکی فرهنگی در شهرستان تربت جام انتقاد کرد و گفت: برگزاری شش همایش همایش بین المللی طی هفت سال در تربت جام با وجود مشاهده نامدار در جهان اسلام هنوز از کمبود ساختارهای فرهنگی رنج میبرد و لازم است که به ظرفیتهای فرهنگی منطقه بیشتر توجه شود.
برپایه این گزارش، به منظور ایجاد روحیه همبستگی فرهنگی و شناخت از آثار شیخ احمد جامی به مدت دو روز در تربت جام با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی بررسی گردد و چنین شخصیتی که سر آمد جهان اسلام است بیش از گذشته میتواند بر روابط کشورهای همسایه تاثیرگذار باشد.
شیخ الاسلام «احمدجامی معروف به شیخ احمد جام (زاده ۴۴۰ – درگذشته ۵۳۶ هجری قمری) ملقب به «ابونصر احمد ژندهپیل» یا بهطور خلاصه «ژندهپیل» از عارفان و شاعران قرن ششم و دوره سلجوقی بود- او مولف ۱۴ جلد کتاب بود در حال حاضر فقط هشت کتاب در دست میباشد و در حال حاضر آرامگاه این عارف وارسته در زادگاهش تربت جام زیارتگاه مشتاقان اهل دل میباشد
درحاشیه مراسم همایش شیخ جام؛ معاون رئیسجمهوری از تفکیک منطقه آزاد دوغارون با فوریت در دستور کار دولت خبرداد و امیدواریم تا هفته آینده به نتیجه برسد و قطعا این تصمیم بر تبادل هرچه بیشتر توسعه فرهنگی با کشورهای همسایه موثر است.
قول شفاهی معاون رئیس جمهوری بر ایجاد فرهنگسرا در تربت جام
سه هنرمند تربت جام از سوی رادیو فرهنگ در این همایش تقدیر شد.
به دلیل ازدحام جمعیت صندلی به تعداد شرکت کنندگان تعبیه نشده بود و عدهای ناچار بودند تمام مدت را ایستاده به سخنرانیها گوش بسپارند.
خبرنگار: مهدیه اعلمی