نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس: ضرورت گردآوری تمام حلقه‌های زنجیره تولید زعفران در کنار هم
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس: ضرورت گردآوری تمام حلقه‌های زنجیره تولید زعفران در کنار هم

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس در نشست مجمع ملی حامیان زعفران ایران خواستار گردآوری تمام حلقه‌های زنجیره تولید زعفران در کنار هم در جهت حفظ و صیانت از ارزش‌های زعفران ایران شد.

به گزارش اختر شرق؛ محسن زنگنه در خصوص این نشست گفت: ما در کشور در شرایط مناسب حدودا بین ۴۰۰ الی ۵۰۰ تن زعفران داریم و تقریبا بیش از ۸۵ درصد زعفران جهان را کشور ایران تولید می‌کند اما متاسفانه قیمت زعفران ایران در جهان قیمت مطلوبی نیست و جایگاه زعفران ایران با جایگاه مطلوب فاصله دارد که یکی از علل آن‌عدم وجود نهاد‌های پر قدرت و ملی است که بتوانند تمام زنجیره تولید را گرد خود جمع کنند.

این نماینده مجلس در دوره یازدهم تصریح کرد: متاسفانه نهادی در کشور وجود ندارد که بتواند کشاورز، تولید کننده پیاز زعفران، فراوری کننده، توزیع کننده، صنایع جانبی، صادر کننده و صندوق‌های بورس را کنار هم به صورت یک حلقه جمع کرده و مدیریت کند. به همین جهت هرساله زعفران‌کاران به ویژه در چند سال اخیر که قیمت نهاده ها، کارگر و آب بشدت بالا رفته است، دچار ضرر و زیان شده‌اند.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس گفت: ما به این فکر افتادیم که در آستانه فصل برداشت که نزدیک به دو ماه باقی مانده است، یک مجموعه از تمام حلقه‌های زنجیره تولید زعفران را گرد هم جمع کرده و در کنار آن دستگاه‌هایی از جمله جهاد کشاورزی، بنیاد برکت، مجلس شورای اسلامی، تعاونی روستایی و تمام کسانی که به نحوی می‌توانند به زنجیره تولید و مصرف زعفران کمک کنند را قرار دهیم.

وی افزود: این نشست، نخستین نشست با عنوان مجمع ملی حامیان زعفران ایران بود که الحمدلله جمع‌بندی‌های بسیار خوبی صورت گرفت و امید است که مقدمه‌ای برای یک هم افزایی بین تمام فعالان عرصه زعفران برای صیانت از زعفران ایرانی باشد.

دبیر کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس عنوان کرد: در مجلس مقرر شد که در سال جاری برای اولین بار حدود سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در تبصره ۱۴ ذیل حمایت از محصولات ایرانی و محصولات کشاورزی از جمله زعفران قرار داده شود و در توافق اولیه که با وزیر جهاد کشاورزی و تعاونی روستایی انجام شد، مقرر شد که بخشی از آن را سازمان هدفمندی یارانه‌ها به بانک کشاورزی و سایر بانک‌ها ابلاغ کند تا آن‌ها بتوانند از تسهیلات ارزان قیمت در اختیار خریداران زعفران با قیمت‌های مصوب قرار دهند لذا تلاش بر این است که در سال جاری زعفران‌کاران مشکلات سال‌های گذشته را نداشته باشند.

زنگنه در پایان گفت: در حوزه فراوری کارهای خوبی انجام شده است که در این راستا سه دارو در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی و مکمل‌های غذایی به مرحله تولید اولیه رسیده است. بنابراین تلاش بر این است که بتوانیم در راستای بیانات مقام معظم رهبری درخصوص توجه به تولید حرکت کرده و زمینه فراوری زعفران و جلوگیری از خام فروشی را انجام دهند.

خبرنگار: حسین خاکشور

image_printچاپ مطلب