مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی به مناسبت روز پرندگان مهاجر از وضعیت این پرندگان و زیستگاههای آنها در استان خبر داد.
به گزارش اختر شرق؛ تورج همتی در این باره عنوان کرد: در سال گذشته، بیشترین تنوع گونه پرنده در منطقه کشف رود با ۳۸ گونه و کمترین تنوع گونه در سد زاوین با یک گونه اردک سرسبز ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین جمعیت پرنده در سد سنگرد با ۶۲۴۷ قطعه پرنده و کمترین جمعیت پرنده در شش طراز با شش قطعه پرنده ثبت شده است، گفت: جمعیت پرندگان در سال ۹۹ با یک جهش بالا نسبت به سال ۹۸ رو برو شده است به طوریکه جمعیت پرندگان با تغییر حدودا ۲۴ هزار قطعهای نسبت به سال گذشته، حدود ۱۱۷.۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
این مقام مسئول عنوان کرد: میانگین افزایش حضور پرندگان آبزی و کنار آبزی در هر سال نیز حدود ۵۸.۳ درصد است که این آمار نشاندهنده وضعیت مطلوب زیستگاهی با دوشاخص برجسته مطلوبت منابع غذایی و بعد امنیت است.
وی ادامه داد: کنترل مستمر و پایشهای شبانه روزی محیط بانان با افزایش ضریب امنیتی زیستگاهها و کاهش تخلفات شکار و صید موجب این افزایش در جمعیت گونههای پرنده استان شده است و هر چند که در سال ۹۹ تعداد گونههای مشاهده شده نسبت به سال گذشته ۱۳.۹- درصد کاهش داشته است اما جمعیت این گونهها در مجموع در سال گذشته نسبت به سال قبل ۱۱۷.۹ درصد افزایش نشان میدهد.
این مقام مسئول با ابراز تأسف از خشک شدن ۱۷ میکروتالاب استان به دلایل مختلف از جمله کاهش نزولات و بارندگی درسال گذشته، گفت: سرشماری زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی سال گذشته در ۲۷ شهرستان در قالب ۳۴ تالاب و مرکز سرشماری پرندگان صورت گرفت و در مجموع مقایسه جمعیت پرندگان در سد تبارک، سدبار، نیروگاه خیام، سد جهان آباد، سد شهید یعقوبی، هریرود و سد دوستی، سد سنگرد، سد فریمان، سدسلامی، سد سده، سد کارده، و دریاچه بزنگان نسبت به سال گذشته خوشبختانه باز هم افزایش تجمع پرندگان آبزی و کنار آبزی را شاهد بودیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین با اشاره به رشد شاخص جمعیت گونههایی همچون چنگر معمولی، خوتکا، آنقوت و سرحنایی در استان، خاطرنشان کرد: تعداد سایتهای میزبان پرندگان آبزی و کنار آبزی از ۱۷ تالاب در سال۹۵ به ۳۴ تالاب در سال ۹۹ افزایش داشته است و برخی از این منابع آبی طی سالهای اخیر احداث شده که تعداد شهرستانهای میزبان را از ۱۳ شهرستان به ۱۸مورد رساندهاند و بدین طریق منابع آبی و زیستگاههای مناسب که میتوانند پذیرای پرندگان مهاجر زمستانه دراستان باشند افزایش یافته است.