معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر لزوم توسعه شهرکهای صنعتی بر اساس امکانات زیرساختی و نیازهای زنجیره تولید تأکید و بیان کرد: توسعه شهرکها و نواحی صنعتی با استفاده از منابع داخلی در اولویت برنامهها قرار گرفته است.
به گزارش اختر شرق؛ محسن صالحینیا روز در نشست شورای اداری شهرستان تربت حیدریه گفت: بر اساس هدف گذاری این وزارتخانه ظرف امسال حداقل یک هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی راکد در سطح کشور فعال شده و به چرخه کار و تولید باز میگردند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در همین چارچوب تا کنون ۵۱۲ واحد صنعتی که پیش از این فعالیتشان متوقف شده بود، به چرخه تولید بازگشتند.
وی به ممنوعیت واردات دو هزار و ۶۰۰ قلم کالا به کشور در همین راستا اشاره و اضافه کرد: این ممنوعیت که مصوبه مجلس شورای اسلامی با هدف حفظ اشتغال موجود و ایجاد ارزش افزوده بیشتر است، شامل آن دسته از کالاها میباشد که امکان تولید آنها در داخل وجود دارد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: همچنین به منظور حمایت و تقویت صنایع بومی و ملی، هر واحد تولیدی جدید که در کشور پا به عرصه فعالیت بگذارد، بلافاصله جلوی واردات کالای خارجی مشابه تولید داخلی نیز گرفته میشود.
صالحینیا به نتیجه این اقدام حمایتی اشاره و بیان کرد: تا پارسال و به دلیل وجود نمونه خارجی برخی کالاها در کشور بسیاری از تولیدات واحدهای صنعتی داخلی در انبارها ذخیره شده بود، اما درپی حمایت از کالاهای وطنی، امروز همان انبارها خالی شدهاند، زیرا کالاهای ساخت داخل جای نمونه مشابه خارجی خود را گرفتهاند.
وی در ادامه به وجود ۱۰ هزار واحد صنعتی راکد در سطح کشور اشاره و تصریح کرد: عمدهترین چالش کنونی بخش خصوصی، وابستگی به بانک برای تأمین مالی ریالی و ارزی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر لزوم توسعه شهرکهای صنعتی بر اساس امکانات زیرساختی و نیازهای زنجیره تولید تأکید و بیان کرد: توسعه شهرکها و نواحی صنعتی با استفاده از منابع داخلی در اولویت برنامهها قرار گرفته است.
صالحینیا اظهار داشت: بر این اساس موضوع تأمین و تخصیص زمین برای دایر شدن واحدهای صنعتی در سطح شهرکها و نواحی صنعتی فقط پنج درصد مشکل را برطرف میکند.
اجرای بیش از یک هزار طرح توسط بخش خصوصی در خراسان رضوی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اکنون یک هزار و ۲۷۶ طرح توسط بخش خصوصی در این استان درحال اجراست که از این تعداد، ۲۳۲ طرح به بهرهبرداری رسیده است.
علی رسولیان افزود: همچنین در خراسان رضوی، ۷۰ هزار میلیارد ریال طرح آماده بهرهبرداری است و برای برخی از این پروژهها مانند کارخانه کاشی که برای آن ۸ هزار میلیارد ریال هزینه شده، منتظر مقامات ملی هستیم.
وی با بیان اینکه در این شرایط حساس کنونی نیازمند مشارکت مردم و سرمایه گذاری بخش خصوصی هستیم، اضافه کرد: تحریمها اثر جدی بر اقتصاد کشور گذاشته، هرچند از این پیچ هم عبور خواهیم کرد، اما برای ایستادن مقابل قدرتها باید هزینه بدهیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: در این استان برخی از بزرگترین واحدهای صنعتی گندله و کستانتره به بهرهبرداری رسیده و برخی دیگر نیز درحال اجراست. بنابراین برای حمایت، تشویق و ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی تفاهم نامههایی با مشارکت مسئولان دستگاههای اجرایی، سازمانها و نهادها منعقد شده است.
رسولیان با بیان اینکه در معادن سنگان خواف محصول معدنی غنی و فراوان داریم، تصریح کرد: میتوان این محصولات اولیه و خام را در شهرهای اطراف به دیگر محصولات مورد نیاز کشور تبدیل کرد. بنابراین معادن سنگان باید خوراک اولیه صنایع استان را تأمین کنند.
وی خاطرنشان کرد: در سه هفته اخیر، سه واحد تولید رب گوجه فرنگی خراسان رضوی که بیش از هفت سال تعطیل بود را دوباره به چرخه تولید بازگرداندیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه ۱۶ درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی این استان تعطیل هستند، اظهار داشت: این رقم در تربت حیدریه ۲۱ درصد است. بنابراین با مدیران دستگاههای اجرایی، سازمانها، نهادها و همچنین ستاد تسهیلات استان درحال رایزنی هستیم تا این واحدها به چرخه تولید بازگردند.
رسولیان به فعالیت ۲۶۸ شرکت دانش بنیان در خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: شرکتهای دانش بنیان یکی از دغدغههای مدیران دستگاههای اجرایی است؛ با فعالیت بیشتر آنها میتوان از واردات بیرویه کالا به کشور جلوگیری کرد، اما به شرطی که از توان متخصصان و مهندسان نیز حمایت شود.
امنیت سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی فراهم شود
در بخش دیگر این نشست نیز نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی، تمهیداتی فراهم شود تا امنیت سرمایه گذاران برای ایجاد سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی تربت حیدریه فراهم شود.
محسن زنگنه افزود: لازمه ورود سرمایه گذار در شهرکهای صنعتی این منطقه، علاوه بر ایجاد امنیت، فراهم کردن زیرساختها و قیمت مناسب زمین است و مسئولان دستگاههای اجرایی ذیربط باید برای تحقق این مهم اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی بیان کرد: در کمیسیون برنامه و بودجه از میزان اعتبار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران باخبر هستیم، اما رقم آن را رسانهای نمیکنیم؛ اما حداقل انتظار ما این است که از آن حجم بسیار زیاد، رقم بسیار کوچکی را به توسعه صنعتی منطقه تربت حیدریه اختصاص دهید.
نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی با برپایی نشست درخواست شد تعرفه ابریشم را از ۲۶ به ۴۰ درصد برسانند، اما روز بعد به ۲۰ درصد کاهش یافت و این امر به صنعت نوغانداری منطقه ضربه سنگینی وارد کرد.
در ادامه، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تربت حیدریه از آمادگی واگذاری پنج پروژه نیمه تمام به بخش خصوصی خبر داد و گفت: این پروژهها شامل دو باب سالن ورزشی در تربت حیدریه و کدکن، کاروانسرای کامه، بنای تاریخی حمام حاج ریسی و مجتمع فرهنگی هنری در بوستان پیشکوه است.
علی رستمی با بیان اینکه برای احیاء و تکمیل این طرحها دستکم به ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، عنوان کرد: طرحهای یاد شده خدماتی و عمرانی هستند که در صورت تحقق، نقش بسیار مؤثری در فضای کسب و کار این خطه ایفا خواهند کرد.
وی درخصوص مشکلات آنتن دهی تلفن همراه در برخی نقاط شهرستان و قطع شبکههای تلویزیونی در فصل بارندگی، گفت: به دنبال آن هستیم تا در یک نقطه مرتفع نظیر پیشکوه اقدام به نصب سیستم فرستنده گیرندههای دیجیتال کنیم و در این مورد با صدا وسیما درحال رایزنی هستیم که در صورت تحقق این مهم، دیگر شاهد قطع برنامهها نخواهیم بود.