معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: تلاش داریم تا شروع سال تحصیلی جدید مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان به وزارت علوم اختصاص یابد تا مشکلات تغذیه دانشگاهها کمتر شود.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: تلاش داریم تا شروع سال تحصیلی جدید مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان به وزارت علوم اختصاص یابد تا مشکلات تغذیه دانشگاهها کمتر شود.
به گزارش اختر شرق؛ نشست شورای معاونین اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پارک های علم و فناوری منطقه ۹ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محل دانشگاه صنعتی این شهرستان برگزار شد.
علی اصغر بهشتی رئیس دانشگاه صنعتی قوچان با اشاره به گسترش بی رویه دانشگاه ها طی سالیان گذشته در کشور، اظهار کرد: بخشی از این ایراد از دانشگاه هاست که قطعا اگر در راستای سیاست های فعلی وزارت علوم فعالیت کنیم رویکرد منفی که نسبت به دانشگاه در جامعه وجود دارد اصلاح می شود.
بهشتی ادامه داد: در حال حاضر مشکلات مالی خیلی زیادی در دانشگاه ها وجود دارد و همچنین روز به روز استقلال و اختیارات دانشگاه ها کمرنگ تر می شود.
رئیس دانشگاه صنعتی قوچان اظهار کرد: امیدواریم برگزاری اینگونه جلسات به نحوی پیش برود که هم در مورد مسائل مالی دانشگاه ها تصمیمات خوبی اتخاذ شود و همچنین در مسائل کیفی تصمیماتی اتخاذ شود که آن رویکرد منفی در جامعه اصلاح و روز به روز آموزش عالی بتواند در جامعه نقش موثرتری را ایفا کند.
دکتر محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، با بیان اینکه مجموع اعتبارات آموزش عالی کشور حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: سال های گذشته هزینه های جاری کل کشور به بخش آموزش عالی ۵/۵ درصد بوده اما در سال جاری به ۳.۷ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: این در حالی است که تعداد موسسات از ۶۰ موسسه به بیش از ۱۰۰ موسسه افزایش پیدا کرده است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با بیان اینکه سهم دانشگاه ها، موسسات و مراکز آموزش عالی در بحث عمرانی در سال جاری حدود یک هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان است، عنوان کرد: در این خصوص ۵.۴ درصد بودجه عمرانی کشور به حوزه آموزش عالی اختصاص پیدا کرده است.
نظرپور با بیان اینکه متوسط تخصیص اعتبارات در حوزه جاری حدود ۳۶ درصد است، خاطرنشان کرد: بعضی از دانشگاه ها به حدود ۴۲ درصد تخصیص رسیده اند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی قول داده تا قبل از سال تحصیلی جدید تخصیصی به دانشگاه ها داده شود که مشکلاتی که در ابتدای سال تحصیلی دارند مرتفع شود.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در خصوص بحث تغدیه دانشجویان عنوان کرد: با توجه به اینکه تعداد جمعیت استفاده کننده از تغذیه دانشجویی به دلیل بالا رفتن هزینه تغذیه، افزایش یافته و از سوی دیگر سوبسیتی که دولت بابت تغذیه دانشجویان در گذشته پرداخت می کرد نسبت به آن چیزی که در حال حاضر به عنوان قیمت تمام شده است، متفاوت است، سال گذشته حدود ۲۰۰ میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه جداگانه به این حوزه کمک کرد.
نظرپور خبر داد: تلاش داریم تا شروع سال تحصیلی مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان به وزارت علوم اختصاص یابد تا مشکلات تغذیه دانشگاه ها کمتر شود.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم عنوان کرد: در حال حاضر سناریویی که سازمان برنامه و بودجه و دولت برای دانشگاه ها چیده اند تخصیص ۸۱ درصدی است اما این تخصیص برای دانشگاهها قابل قبول نیست برای اینکه حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد بودجه دانشگاه ها، بودجه پرسنلی یا از جنس حقوق و مزایا است.
وی افزود: تلاش داریم تخصیص ۱۰۰ درصدی را داشته باشیم.
نظرپور در بحث تنوع بخشی به منابع درآمدی، از دو بخش صرفه جویی و دیگری درامد اختصاصی می توان منابع دانشگاه ها را افزایش دهیم، گفت: افزایش درآمد اختصاصی در این وضعیت که اقتصاد کشور دچار مشکل شده شاید نتوانیم زیاد موفق باشیم اما اگر صرفه جویی را به درستی انجام دهیم، بخشی از نیازهای ضروری دانشگاه ها به راحتی تامین خواهد شد.
وی عنوان کرد: در بخش تعمیرات اساسی در دانشگاه ها حدود هشت درصد نقدینگی و ۱۰ درصد اوراق داشته ایم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با بیان اینکه در هفته دولت حدود ۹۰ پروژه عمرانی را با زیر بنای 160 هزار متر مربع و اعتبار ۲۸۵ میلیارد تومان به بهره برداری رسانده ایم، گفت: پروژه های در دست احداث آموزش عالی کشور حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع در فضای آموزشی و ۹۵۰ هزار متر مربع در فضاهای کمک آموزشی و رفاهی است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم مطرح کرد: از سال ۹۲ پروژه جدیدی شروع نکردیم و عمدتا پروژه های قبلی به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: اعتبار لازم برای بهره برداری این پروژه ها حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان است.
نظرپور با اشاره به اینکه حدود ۱۲ میلیون متر مربع فضای آموزشی و کمک آموزشی و رفاهی در کشور داریم، تصریح کرد: پنج میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع فضای آموزشی و حدود شش میلیون و۸۰۰ هزارمتر مربع فضای کمک آموزشی و رفاهی داریم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با بیان این مطلب که حدود ۲۰ درصد این ساختمان ها به دلیل اینکه قدمتشان بالای ۴۰ سال است باید مقاوم سازی شوند، گفت: بودجه هایی که در این خصوص در نظر گرفته شده اما کفاف این مجموعه ها را نمی دهد.
وی ادامه داد: علاوه بر این فضای جایگزین نیز در بعضی از دانشگاه ها وجود ندارد که دانشجو و اساتید را از یک ساختمان قدیمی به ساختمان مقاوم برساند تا بتوان امکان تعمیرات اساسی و مقاوم سازی ساختمانها را انجام دهند.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت سبز، خاطرنشان کرد: دانشگاه ها می توانند براساس ابلاغ سیاست های محیط زیست مقام معظم رهبری، سیاست های کلی محیط زیست مصوبه هیئت وزیران و مدیریت سبز که به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی شده، در این بخش فعالیت و از اعتبار متمرکز در این حوزه استفاده کنند.
نظرپور در ارتباط با تامین مسکن اعضای هیئت علمی جوان و نخبه دانشگاه های کل کشور، تصریح کرد: در این خصوص اقداماتی در حال انجام است تا مکان مناسبی برای اعضای هیئت علمی جوان زیر ۱۰ سال فعالیت، در نظر گرفته شود تا هیئت علمی جوان دغدغه مسکن نداشته باشد و حداقل بخشی از نیازهایشان را برطرف کنیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در بحث پاداش خدمت هیئت علمی و غیر علمی گفت: سال گذشته مطالبات پاداش خدمت اعضای هیئت علمی و غیر هیئت علمی را که در سال ۹۶ و ۹۵ بازنشسته شده اند را پرداخت کردیم و امسال فقط پاداش خدمت سال گذشته باقی مانده که حدود ۶۹۱ نفر کارمند و ۱۷۹ نفر عضو هیئت علمی هستند.
نظرپور ادامه داد: امیدواریم پاداش پایان خدمت افرادی که تا پایان مهر سال ۹۷ بازنشسته شده اند را پرداخت کنیم.
لازم به ذکر است در حاشیه این جلسه پروژه زمین چمن مصنوعی با مساحت ۱۰۵۶ متر مربع و با اعتبار۳۵۰۰ میلیون ریال افتتاح و پروژه زمین چند منظوره (والیبال، بستکبال و تنیس) با کفپوش فضای باز به مساحت ۵۴۰ مترمربع دانشگاه صنعتی قوچان کلنگ زنی شد.