مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با توجه به اهمیت محصول گندم در کشور و نیاز به توجه به کیفیت آن از مزارع غلات شهرستان جوین بازدید کرد.
به گزارش اختر شرق؛ فاطمه حلاج نیا مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در حاشیه بازدید از مزارع غلات شهرستان، گفت: سن گندم به عنوان مخربترین آفت غلات نیز هرساله باعث کاهش کیفیت و کمیت محصول گندم نیز میشود که در کنار آن عواملی همچون بارش کم نزولات آسمانی و گرمای هوا و از طرف دیگر استفاده از بذور خودمصرفی آلوده در زمان کشت توسط کشاورزان نیز در این کاهش کیفیت نقش بسزایی دارد.
حلاج نیا با اشاره به اینکه بدون شک یکی از مهمترین عوامل افزایش کیفی و کمی آرد و نان نیز در گروه رصد و پایش مزارع و ترویج مبارزه به موقع علیه آفات نیز محسوب میشود، تصریح کرد: توجه به کیفیت نان به عنوان عضو لاینفک در سبد غذایی مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان، خسارت سن گندم را به دو صورت کمی و کیفی عنوان کرد و گفت: در خسارت کمی تعداد بوته در واحد سطح کاهش مییابد اما در خسارت کیفی، آرد حاصله از گندمهای سن زده به علت تخریب گلوتن فاقد خواص نانوایی میشود.
حلاج نیا با ابراز نگرانی در مورد علفهای هرز چاودار که هرساله با بیتوجهی و یاعدم اطلاع کشاورزان موجب کاهش کیفی محصول گندم نیز میشود، گفت: چاودار نوعی گیاه مرتعی با ریشه ضحیم و ساقهای کلاف مانند است که در مزارع گندم همراه با بذر خودمصرفی آلوده در زمین کشت میشود و هرساله به عنوان علف هرز نیز افزایش میابد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه علفهای هرز چاودار دارای ارتفاع بیشتری نسبت به گندم است و کاملا مشخص است، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بروز این علفهای هرز میتوان با سمپاشی بذور خودمصرفی قبل از کشت و یا کشت کلزا به عنوان کشت تناوبی و یا با استفاده از مبارزه مکانیکی و استفاده از طنابهای آغشته به سم نیز این علفها را از سطح مزرعه حذف کرد.
لازم به ذکر است؛ بالغ بر ۹۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جوین نیز به کشت گندم اختصاص یافته است.
خبرنگار: سید حجت الله تزرقی