مدیر جهاد کشاورزی جوین: توپ صوتی دورکننده پرندگان روشی نه‌چندان مؤثر در برابر خسارت پرندگان
مدیر جهاد کشاورزی جوین: توپ صوتی دورکننده پرندگان روشی نه‌چندان مؤثر در برابر خسارت پرندگان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین اظهار کرد: پرندگان یکی دیگر از عوامل خسارت زا باغات و مزارع هستند که می‌توانند به‌سادگی خسارت بالایی به محصولات کشاورزی وارد نمایند.

به گزارش اختر شرق؛ علی‌اکبر قارزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین در بازدید از یکی از بزرگ‌ترین باغات انگور در شهرستان جوین که با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی همراه بود از خسارت بالای پرندگان بخصوص سار در این باغ بازدید کرد و گفت: یکی از مؤثرترین روش‌های مبارزه با این پرندگان نیز استفاده از توپ‌های ایجادکننده صدا است که متأسفانه صوت ایجادشده در اثر مرور زمان برای پرندگان عادی شده و کارایی آن‌چنانی ندارد.

وی با اشاره به اینکه این پرندگان بخصوص سار در فصل مبارزه با ملخ بسیار پرندگان مفید هستند و در مبارزه با ملخ از آن‌ها به‌عنوان مبارزه بیولوژیکی استفاده  می‌شود، به‌طوری‌که هر پرنده در این فصل روزانه چیزی حدود هزار ملخ را با نوک‌های قدرتمند خود از وسط می‌شکنند و باعث از بین رفتن این پرندگان نیز می‌شود .

قارزی با اشاره به اینکه توپ‌های گازی نیز با توجه به کاربرد آن خوشبختانه باعث آلودگی در باغات یا از بین رفتن محصول نیز نمی‌شوند ، خاطرنشان کرد: در زمان‌های گذشته تا به امروز نیز روش‌های سنتی همچون استفاده از مترسک یا ابزارهایی که با وزیدن باد  موجب سروصدا نیز می‌شود کاربرد داشته است.

خبرنگار: سید حجت الله تزرقی

image_printچاپ مطلب