مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی: دختران و بانوان خشونت دیده به مراکز امن بهزیستی منتقل می‌شوند
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی: دختران و بانوان خشونت دیده به مراکز امن بهزیستی منتقل می‌شوند

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: بانوانی که به هر دلیل در معرض خشونت خانگی قرار دارند با دستور قضایی در خانه امن تحت نظارت بهزیستی اقامت موقت می‌کنند.

به گزارش اختر شرق؛ مسعود فیروزی در دیدار تولیت آستان قدس رضوی با بانوان مقیم خانه امن و در بازدید از مرکز کودکان صدف، عنوان کرد: اینان زنانی پاک‌دامن و پرتلاش هستند که به خاطر بیماری روانی، اعتیاد یا مشکل دیگری در همسر، تحت خشونت خانگی قرار دارند و به خاطر احساس ناامنی و خطرات جانی به پلیس یا دستگاه قضایی مراجعه می‌کنند و سپس با دستور قضایی به این مرکز ارجاع می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه اگر این بانوان دارای فرزند شیرخوار یا وابسته به مادر باشند با همان فرزندشان در این مرکز اقامت موقت داده می‌شوند تا توسط دستگاه قضایی تعیین تکلیف شوند، خاطرنشان کرد: اگر برای همسران این‌ها، اقدامات درمانی، مددکاری یا روان‌شناسی نیاز باشد ارائه می‌شود و اگر مشکل درنهایت حل نشد دستگاه قضایی برای وضعیت این خانم‌ها تصمیم‌گیری لازم را انجام می‌دهد.

فیروزی بابیان اینکه اگر هم کودکانی در خانواده باشند که تحت خشونت قرار دارند چنانچه دختر باشند به مرکز سلامت و اگر پسر باشند به مراکز غربال و قرنطینه و سپس به مرکز توانمندسازی کودکان صدف ارجاع می‌شوند، گفت: اگر مشخص شود که پدر یا مادر صلاحیت نگهداری فرزند را ندارند فرزند با دستور قضایی به خانه‌های فرزندان می‌روند و در آنجا زندگی می‌کنند تا شرایط خانواده تغییر کند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در خصوص آسیب‌های اجتماعی در مشهد گفت: متأسفانه بسیاری از افراد و گروه‌هایی که مصداق آسیب اجتماعی هستند به دلیل شرایط خاص مشهد مانند مهاجرپذیری، زیارتی بودن و حاشیه‌نشینی بسیار بالا از سایر استان‌ها یا شهرستان‌های استان و حتی از کشورهای همسایه به این شهر می‌آیند.

وی تأکید کرد: حل مشکلات آسیب‌های اجتماعی نیاز به همکاری جدی و همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی دارد و نهادهای حاکمیتی هم همچون گذشته باید خدمات خود را به این بخش‌ها داشته باشند.

فیروزی در مورد معتادان متجاهر گفت: مشهد در حال حاضر بین ۹ تا ۱۰ هزار معتاد متجاهر دارد که تاکنون ۴ هزار نفرشان با همکاری نیروی انتظامی، شهرداری، دستگاه قضایی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و سایر نهادهای همکار، جمع‌آوری و تحویل مراکز توانمندسازی شده‌اند که تحت نظارت بهزیستی اداره می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی بابیان اینکه بسیاری از این افراد از سایر استان‌ها به مشهد می‌آیند که در فرایند ساماندهی تعدادی از آن‌ها به استان‌های خودشان برگشت داده‌شده‌اند، خاطرنشان کرد: همین‌طور در بین کودکان کار و خیابان نیز از مجموع ۷۵۰ نفری که جمع‌آوری‌شده‌اند نزدیک به ۵۵۰ نفرشان غیر ایرانی هستند که این موضوع توسط دستگاه قضایی و اداره اتباع در حال رسیدگی است.

image_printچاپ مطلب