به گزارش اختر شرق؛ سرهنگ داود حاتمیان با بیان اینکه عابران پیاده وظیفه دارند برای عبور از عرض راهها و خیابان ها، فقط از معبر مخصوص عابران پیاده، پلهای هوایی و گذرگاههای زیر زمینی استفاده کنند، عنوان کرد: عابران پیاده نباید از حصار آزاد راهها و هم چنین در بزرگراهها، جادهها و خیابانها از لابلای درختان و بوتههای حاشیه میانه راه عبور کنند تا خدایی ناکرده دچار حوادث ترافیکی نشوند.
فرمانده انتظامی رشتخوار خاطر نشان کرد: در صورت وجود حادثهای که عابر پیاده در آن دخیل و عبور از معابر غیر مجاز باشد، کارشناسان پلیس راه سهم قصور آنها را در تصادف لحاظ خواهند کرد.
سرهنگ حاتمیان با بیان اینکه مطابق ماده ۳۳۱ قانون مجازات اسلامی اگر عابر پیاده از معابری که برای وی ممنوع است عبور و حادثهای منجر به فوت یا مصدوم شدن برای وی اتفاق افتاد، تصریح کرد: اگر در این شرایط راننده با سرعت مطمئنه و مجاز در حرکت بوده و همچنین وسیله نقلیه نقص فنی نداشته و راننده قادر به کنترل وسیله نقلیه نباشد و با عابر پیاده برخورد کند، راننده خودرو ضامن دیه و خسارات وارده شده نیست.
فرمانده انتظامی رشتخوار در پایان با اشاره به ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده توصیه کرد:
– در محلهای که پیاده رو وجود دارد از سطح سواره رو استفاده نکنند.
– در مکانهایی که پیاده رو وجود ندارد یا غیر قابل تردد است از منتهی الیه سمت چپ سواره رو و عکس جهت حرکت وسایل نقلیه عبور نمایند
– برای عبور از عرض راهها و خیابانها فقط از معبر مخصوص عابرین پیاده، خط کشی عابر پیاده، پلهای هوایی و گذرگاههای زیر زمینی مجاز استفاده نمایند.
– از دویدن، پریدن و ورود ناگهانی به سطح سواره رو خودداری کنند و مراقب حرکت وسایل نقلیه باشند.
– عابران پیاده باید به تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی و چراغها توجه داشته باشند.
– عابران پیاده نباید در خیابانهای اصلی و بزرگراهها، خارج از گذرگاههای تعیین شده حرکت کنند.
– عابران پیاده موظف هستند در سطح پیاده رو توقف ننمایند، این توقف به هر دلیل از جمله سوار شدن به وسیله نقلیه، صحبت کردن با راننده و سرنشینان وسیله نقلیه و یا خرید و فروش، غیر مجاز است.
خبرنگار: حسین خاکشور